Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, iktidarın muhalefet partilerinin, emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmeye yönelik proje ve vaatlerine' kaynak yok' diye karşı çıkmasına tepki gösterdi. Beysülen, ‘emekliye kaynak yok’ diyene ‘bizden de oy yok’ diye haykırdıklarını söyledi.

Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, Emekli-Sen Genel Merkez binasında bir basın açıklaması düzenledi. AK Parti’nin sosyal devleti tahrip eden iktidar olarak tarihe geçtiğini savunan Beysülen, iktidarın 'sosyal devleti tahrip edip, emeklileri sefalete sürüklememesi yetmemiş gibi, muhalefet partilerinin emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmeye yönelik proje ve vaatlerine kaynak yok diye karşı çıkmakta' olduğunu öne sürdü.

Beysülen, şu ifadeleri kullandı: "Kendi şatafatları için hiçbir harcamadan kaçınmayan, 1000 odalı kaçak saray yaptıran, bürokratlara trilyonluk makam aracı tahsisi edip, bunu çerez parası diye açıklayan iktidar sözcülerinin, sıra emekliye ikramiye verilmesine, aylıklarının açlık sınırının üstüne çıkarılmasına gelince koro halinde kaynak yok demeleri, milyonlarca emeklinin emeğine saygısızlık yapılmasından başka bir şey değildir. Bu nedenle, kaynak yok diyerek, milyonlarca emekliyi rencide eden iktidarı protesto ediyor ve 'emekliye kaynak yok' diyene bizden oy yok diye haykırıyoruz.’’

Emeklilerin genel sorunlarının çözümü için siyasi partilere taleplerde bulunan Beysülen, şunları söyledi: "Sosyal devletin görevi en önemli olan ücretsiz sağlık hakkı sağlanmalı ve sağlık kuruluşlarında emeklilerin katkı/katılım payı alınmasına derhal son verilmelidir. Çalışanlara verilen banka promosyonları emeklilere de verilmelidir. Emekli aylıklarının artırılmasında, enflasyon oranı olarak gıda enflasyonu dikkate alınmalıdır. Emekli aylıklarının çalışma döneminde alınmakta olan toplam gelirin çok altında olması emeklileri mağdur etmektedir. Dolayısıyla, emekli aylık bağlama yöntemi hak kayıplarına yol açmayacak ve çalışma döneminde alınan tüm sosyal haklar ile yan ödemeleri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir."

SİYASİLERİN EMEKLİLERE YÖNELİK SEÇİM VAATLERİNE KARNIMIZ TOK

İktidara talip olan siyasi partilerin emekliye yönelik seçim vaatlerine ‘bizim karnımız tok’ diyen Beysülen, "Bilmelisiniz ki, sendika olarak, bundan sonra seçim döneminde söylediklerinizin ve vaatlerinizin takipçisi olacak ve seçim döneminde söyleyip, yapmadıklarınızı hayatın her alanında karşınıza çıkaracağız. Kısacası bundan sonra gözümüz üzerinizde olacaktır." dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerine doğru yol aldığını hatırlatan Beysülen, sözlerini şöyle tamamladı: "Açıkça ifade etmeliyiz ki siyasi partilerin emeklilerin sorunlarına bakışları, çözme iradeleri ve konuyla ilgili projeleri bu seçimlerde emeklilerin oyunun rengini belirleyecek. Buradan sizin aracılığınızla, iktidara talip olan siyasi partilere seslenmek istiyoruz. Bizim vaatlere karnımız tok. Bilmelisiniz ki, sendika olarak, bundan sonra seçim döneminde söylediklerinizin ve vaatlerinizin takipçisi olacak ve seçim döneminde söyleyip, yapmadıklarınızı hayatın her alanında karşınıza çıkaracağız. Kısacası bundan sonra gözümüz üzerinizde olacaktır."