Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Şırnak’ta terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın Osmaniye’deki cenaze törenindeki sözleri nedeniyle iktidar yanlısı çevrelerin hedefi haline getirilmesine tepki gösterdi.

TESUD, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; Alkan’ın, şehit kardeşinin cenaze töreninde kamuoyuna yansıyan açıklamalarının tartışılmaya devam edildiği hatırlatılarak, “Meslektaşımızın insani tepkisinin doğal ve yerinde bir olduğuna inanıyor, her zaman yanında olduğumuzu ve aynı duyguları paylaştığımızı belirtmek istiyoruz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, vatan topraklarının ebediyen korunması uğruna şehit olan genç bir subayın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’a her şart altında sahip çıkılmasını isteyen TESUD’un açıklamasında, “Çıkarcı çevreler ile bunu iç siyasetin ucuz ve gündelik tartışmalarına alet etmeye çalışanlara karşı durulmasının önemini belirtiyoruz. Bu anlamda terörle mücadele azminin örselenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Meslektaşımızın yürekten haykırışını günlük siyasi malzemeye dönüştüren, arkadaşımızı linç etmeye çalışan, kardeş acısını istismar eden çevreleri insanlık adına lanetliyoruz. Unutulmamalıdır ki; Alkan’ın bağrından yetiştiği Türk ordusu temeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılmış; milleti ile bütünleşmiş, devletinin ve milletinin bekası dışında hiçbir amacı olmayan, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve adalet ilkelerini rehber edinmiş ve bölgesinde güçlü bir devleti yaşatmayı amaçlamış milli bir ordudur. Bu nedenle ordu ve değerli mensupları gündelik siyasete malzeme yapılmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.