Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, Beştepe, Türkiye’ye ait adaların Yunanistan tarafından işgal edilmesine rağmen Ak Parti’nin sessizliğini korumaya devam ettiğini söyleyerek, "Ege Denizi, AKP iktidarı sayesinde Yunan gölüne dönmüştür. Tayyip Erdoğan ve AKP’ye verilen her oy, vatan topraklarında Yunan bayrağının dalgalanmasına yol açtı." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Emekli Tümgeneral Naci Beştepe ve MSB Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Beştepe, Türkiye’ye ait adaların Yunanistan tarafından işgal edilmesi konusunun görsel ve yazılı basında gündeme gelmesine rağmen Ak Parti’nin sessizliğini korumaya devam ettiğini söyledi. Beştepe, "Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti’ni, AKP hükümetleri eliyle kuşatmış ve Türkiye Ege Denizi’nde 3 milin ötesine geçemez hale gelmiştir. Dönemin Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuyu sulandırarak ve saptırarak kamuoyunu oyalamaya çalışmıştır. Yunanistan AKP Hükümeti sayesinde, Güney Ege bölgesindeki ada sayısını 14’ten 30’a çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın 2009 yılında Aydın, Eşek Adası’nı ziyaret ederek Yunan askeri selamladığını kaydeden Beştepe, şunları söyledi: "Papulyas’ın fotoğraf çektirdiği belediye binasının duvarındaki tabelada ‘Yunanistan Cumhuriyeti, Ege Bölgesi, On iki Ada ili, Eşek Adası Nahliyesi’ yazmaktadır. Tabeladan da anlaşılacağı üzere Yunanistan 2004 yılında işgal ettiği Türk Adası’nı 2009 yılında da ilhak ederek mülki sınırlarının içine katmıştır."

"EGE DENİZİ, AKP İKTİDARI SAYESİNDE YUNAN GÖLÜNE DÖNMÜŞTÜR"

Beştepe şöyle devam etti: "Erdoğan, Gül, Davutoğlu ve AKP Hükümetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 16 ada ve 1 kayalığın Yunanistan’a alenen verilmesinden sorumludur. Ege Denizi, AKP iktidarı sayesinde Yunan gölüne dönmüştür. Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet tarihinde ilk ve en büyük toprak kaybını yaşamıştır. Kaybımız Süleyman Şah Türbesi’ndeki toprak kaybımız ile kıyaslanmayacak büyüklüktedir. Tayyip Erdoğan ve AKP’ye verilen her oy, vatan topraklarında Yunan bayrağının dalgalanmasına yol açmıştır.

SORUMLULARIN YARGILANMASI GEREKEN YER AĞIR CEZA MAHKEMELERİDİR

AKP iktidarlarınca TCK 302’de belirtilen ‘vatana ihanet suçu’ Terörle Mücadele Kanunu’nun 3. maddesinde belirtilen ‘terör suçu’ ve anayasanın 3. maddesi fiilen değiştirilmek suretiyle suç işlenmiştir. İşlenen suçlar görevle ilgili suçlar değildir. Sorumluların yargılanması gereken yer Ağır Ceza Mahkemeleridir. Ayrıca bu suçlar AKP’nin kapatılma gerekçesidir.”

Beştepe ayrıca, parti olarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.