Balıkesir'de yaşayan 75 yaşındaki Dilber Kızıltay, 11 yaşından beri çalıştığını ve SSK'dan emekli olduğunu belirterek, aylığının yaklaşık 100 lira düşürülmesine tepki gösterdi. Emeklilerin aç kaldığını ifade ederek, "Hakkımızı istiyoruz. Devlet nerede? Aç kaldık, aç. 75 yaşındayım, böyle rezillik görmedim. Devlet nerede? Nereye başvuracağız? Hakkımızı nerede arayacağız? Kime şikayet edelim? Yazıklar olsun." dedi.

DİSK'e bağlı Tüm Emekli-Sen Balıkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan, hükümetin emeklilere verdiği 24 liralık zammı protesto etmek için Balıkesir merkez PTT binası önünde eylem yaptı. Ceylan ile sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından hazırladıkları dilekçeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdi. Sendika üyesi 90 emeklinin gönderdiği dilekçede, bir hesap numarası verilmesi halinde kendilerine verilen son zammın iade edileceği belirtildi. Sendika üyeleri, "Hükümet, zammını al, başına çal" şeklinde slogan atıp alkış tuttu. Tüm Emekli-Sen Şube Başkanı Ceylan, Türkiye'de 11 milyon emekliye verilen zamların her zaman yetersiz olduğunu belirterek, "Son yapılan zamlar yine yetersizdir. Hükümet saraylar yaptırırken emeklisini, dulunu ve yetimini düşünmez. Bu zamları protesto için buradayız. Bu zamları iade ediyoruz. Bize hesap numarası verin, size bu paraları geri vereceğiz." dedi.

Emeklilerin, Başbakan Davutoğlu'na hitaben gönderdikleri dilekçe şöyle: "Sayın Başbakan, 12 yıldır tek başına iktidarda bulunan ve elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğu ile istediği kanuni düzenlemeyi yapabilen hükümetiniz, politika ve uygulamalarıyla benim de içinde bulunduğum ve büyük çoğunluğu dört kişilik bir ailenin sadece mutfak giderinin karşılığı olan açlık sınırının altında alan 11 milyon emekli, emekli dul ve yetim ile vazife malulü, sefalete sürüklemeye devam ediyor. Yıllarca çalıştığım, kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emek verdiğim, alınteri döktüğüm ülkemde açlık ve sefalet içinde yaşıyor olmak bana ağır gelse de hiçbir derdime çare olmayacak bu parayı, yararlı hizmetlerde kullanılacağı umuduyla Başbakanlık, Maliye Bakanlığı veya devlete ait herhangi bir banka hesap numarası tarafıma bildirildiği takdirde iade etmek istiyorum."

11 yaşından beri çalıştığını ve sigortadan emekli olduğunu belirten Kızıltay da maaşının yaklaşık 100 lira düşürüldüğünü belirterek tepki gösterdi. Kızıltay, "Yazık ettiler herkese. Hapse attılar paşalarımızı, askerlerimizi. Bizleri de koysunlar. Yazıklar olsun. Allah'a bizlere sağlık versin. 75 yaşındayım, yine de her yere koşacağım. İster assınlar, isterse kessinler. Dışarıdan getirdiler açları, biz kendi karnımızı doyuramıyoruz. Nerede kaldı devletimiz? Ben geçen aylarda bin 50 lira emekli maaşı alıyordum, 915 liraya düşürdüler." dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyesi emekliler, imzaladıkları dilekçeleri Başbakan Davutoğlu'na gönderilmek üzere PTT görevlilerine teslim etti.