Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasına tepki olarak onlarca emekli bir araya gelerek emekli maaşlarını bankaya yatırdı.

Emekli Nusrettin Yetik (85), "Bankamıza yapılmak istenen bir algı operasyonuna tepki için buradayız. Bankamıza neyimiz var neyimiz yok yatırmaya geldik. Görüldüğü üzere dimdik ayaktayız. Onlar bizim ne kadar yıkılmamızı, yok olmamızı bekleseler de biz buradayız. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüm. Akrabalardan, eşim ve dostumdan gücüm yettiği kadar para alıp Banka Asya'ya yatırdım. Bu bir hukuksuzluktur ve bu durum kabul edilemez. 5 -6 ay önce de uğraştılar, yapamadılar. Burası Kırıkkale, havasının soğuk ama insanların sıcak olduğu bir yer. Bu haksızlığa tahammül edemediğimiz için buraya geldik. Bu hukuksuzluğa da direneceğiz. Bunlar bizi yıldırmayacak." dedi.

Bankaya para çekmeye değil para yatırmaya geldiğini söyleyen emekli Osman Çiftçi (70) ise "Hiç kimse bu bankayı batıramayacak. Bu insanlar buraya para çekmeye gelmedi. Hepsi para yatırmaya geldi. Ben de elimde avucumda ne varsa getirdim." diye konuştu.