Emekliye Toki Müjdesi!...Şartlar Neler?

TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) 17 ilde emekliler için 4 bin 354 konut inşa edecek.

TOKİ başkanı; Ergün Turan yaptığı açıklamaya göre “ Emekliye ikinci bahar projesi” olarak adlandırılan bir proje kapsamında yeni konut inşaatına başlanacağını belirtti. Bu proje kapsamında toplamda 17 ilde 4 bin 354 adet konut yapacaklarının belirtti. Ergün, “hedefimiz Türkiye de hiç konut sahibi olmayan emekli kalmayana kadar ilerlemek. Emeklilerimizin yüzünü güldürmek için ikinci bahar projesi başlattık” dedi.

Emeklilerin toplu konut idaresine öncelikle ön kayıt için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 17 ilde TOKİ ön talep başvuruları alacak. İnşa edilecek dairelerin de 2 + 1 şeklinde emekli ailelere uygun olarak yapılacağının altını çizdi. Aralık ayının 9 ü ile 30 Aralık tarihleri arasında ön taleplerin toplanacağını belirtildi. Emekli kişiler bankalara  kimlik kartları ile TOKİ ye ön başvuru yapabilecekler.

Başvurunun en önemli şartı evleri olmayan emekliler olacak. Başvuruda ev sahibi olmayan emeklilerin başvurabileceği belirtildi. Aynı zamanda ev halkının gelirinin en fazla 3 bin 200 liradan fazla olmaması gerektiğinin altı çizildi.