Erzurum Özel Aziziye Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Nihat Emeksiz, Türkçe-Sosyal(TS1)'de Türkiye birincisi olmasıyla ilgili, "Derece bekliyordum." dedi.

Arkadaş grubuyla LYS'ye çalışırken Türkiye birincisinin kendi içlerinden çıkacağına inandıklarını ve dua ettiklerine vurgu yapan Emeksiz, "Çalışma grubundaki arkadaşlar olarak Türkiye birincisinin aramızdan çıkması için dua ettik. Rabb'im bana nasip etti. Çok mutlu ve heyecanlıyım." şeklinde konuştu. Okuldaki eğitimin yanı sıra dersaneden de destek aldığını belirten Emeksiz, "Dersane eğitimi okuldaki eğitimimi pekiştiriyordu. Detayları dersanede öğreniyorduk. Okul- dersane birlikteliği Türkiye birinciliğini getirti." ifadesini kullandı. Emeksiz, Türkçe- Matematik(TM1)'de sınıf arkadaşı Ahmet Arif Yazıcılar'ın da Türkiye 4'üncüsü olduğunu öğrendiğini sözlerine ekledi.

Oğlunun derecesinden mutlu olduğunu belirten baba Ahmet Emeksiz ise "Oğlumun ilk 10'a gireceğini bekliyorduk. Birinci olması sürpriz oldu. Eğitim kurumumuz adına ve oğlum adına çok mutluyum. Türkiye birincisinin Aziziye Koleji'nden çıkması beni daha mutlu etti." diye konuştu.