'14 Mart Tıp Bayramı' etkinlikleri kapsamında Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği'nin (SAYMER) davetlisi olarak Samsun'a gelen 'Grup Bilmem Ne' tiyatro grubu, yeni oyunları 'Emicem Hospital' ile hem güldürdü hem ağlattı.

Feza Koleji Konferans Salonu'nda SAYMER tarafından gerçekleştirilen '14 Mart Tıp Bayramı' kutlama etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra SAYMER Yönetim Kurulu adını Dr. Ali Sökmen açılış konuşması yaptı. SAYMER'in uluslararası yardım organizasyonlarına katılarak adını kalıcı hale getirdiğini söyleyen Sökmen, "Bu anlamda kendisiyle aynı görevleri yapan 110 derneği çatısı altında toplayan Uluslararası Vefa Sağlık Konfederasyonu'nun oluşumunda yer alarak bunu taçlandırmıştır. Artık küresel vizyon kazanan bu ekip 'Küresel Doktorlar' adıyla tüm dünyaya hak ettiği sağlığa kavuşturmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Samsun ili olarak mayıs ayında Somali'ye ve ilerleyen aylarda da Kenya'ya sağlık hizmeti sunmayı amaçlamaktayız. Bu yardımların uluşaması için yardım sever vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz." dedi.

Ufuk Sağlık-Sen Samsun Şubesi adına konuşan Murat Taşkaya ise sendikaları hakkında bilgi verdikten sonra etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve izlemek için salona gelen katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, içinde doktorların da yer aldığı Grup Bilmem Ne Tiyatro Grubu 'Emicem Hospital' adlı oyunlarını sergiledi. Vatandaşların sağlık alanıyla ilgili yaşadığı ve sağlık personeline yaşattıkları sıkıntılar oyuncular tarafından traji komik bir şekilde anlatıldı. Hasta yakınları tarafından öldürülen doktorların isimlerinin tek tek okunduğu, sağlıkta şiddete dikkat çekilen oyun, duygusal bir şekilde sona erdi.