Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları Projesi’ne destek veren Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, fidan dikim etkinliğine Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı'nın eşi Dominique Quattara ile birlikte katıldı.

Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen alanda fidan diken Emine Erdoğan, İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Mersin, Balıkesir ve Elazığ’da yapılan etkinliklere de canlı olarak bağlanarak ‘bereketli olsun’ dedi. Erdoğan konuşmasında yarınlara büyük bir miras bırakacaklarını belirterek, “Ağaç, çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kâğıdımızın hamuru ve cenazemizin tabutudur. Ormanların aynı zamanda dünyanın akciğerleridir.” ifadesini kullandı.

Konuşmasında özetle ormanların faydasının saymakla bitmeyeceğini belirten Erdoğan, "İnsanlık toprağı ekip biçerek medenileşti. Ancak büyük bir tezatlık içinde sanayi devrimi ile birlikte medeniyet adına toprakla bağımız koptu. Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir; ağaçtır, fidandır." diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve eşi, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın eşi, Ankara Valisi ve eşi ile sevgi evlerinden çocuklar, izciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda vatandaş da etkinlikte hazır bulundu.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı'nın eşi Dominique Quattara ile Erdoğan birlikte fidan dikimi yaptı.