Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, partisinin Antalya il binasının açılışını yaptı. Üzerinde Andolu Partisi'ne ait logo ve fotoğafının bulunduğu otobüsle parti binasına gelen Tarhan'a az sayıda vatandaş eşlik etti.

Aspendos Bulvarı'nda bulunan binanın önünde oluşturulan alanda bir konuşma yapan Tarhan, partisinin kuruluş nedenini ve amaçlarını anlattı. Partilerinin ortaya çıkışını 3 buçuk aylık bir mucize olarak nitelendiren Tarhan, “Oraya çıkışımızın temelinde insanların dürüst, çalışkan, yaratıcı ve sonuç alıcı politika ve politikacılar istemesi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Hem iktidara hem de muhalefete eleştiriler yönelten Tarhan, "Bugün iktidarıyla muhalefetiyle yaşadığımız şey; yalanlar üzerine kurulmuş bir iktidar ve yalanlar üzerine kurulmuş bir muhalefetle karşı karşıyayız. Toplumda ise şiddet, neferet ve kutuplaşma yaygınlaşıyor. Ama iktidar, üniversitelerdeki, sokaklardaki şiddetin önüne geçmek istemiyor. Çünkü oradan nemalanıyor. Oradan güç alıyor bunu görüyoruz. Buna dayanarak yeniden tek başına iktidar olmak istiyorlar. Ama bundan o kadar emin olmadığı son dönemde yaşadığı o teleşaşlarından belli. Bu “İç Güvenlik Paketiyle” bir korku yaşadıklarını görüyoruz, hissediyoruz. Sürekli yanlış yaptıklarını görüyoruz." şeklinde konuştu.

İKTİDARA SARHOŞ BENZETMESİ

Tarhan, iktidarın sarhoşluk yaşadığını bundan dolayı sürekli yalpaladığını ve yanlış yaptığını ifade etti. İktidarın bir süre sonra sızıp kalacakmış gibi davrandığını söyledi. “Umarım sızıp kaldıklarını, düştüklerini hep birlikte göreceğiz.” dedi.Türkiye’deki siyasi tabloyu da değerlendiren Tarhan, muhalefetin iktidar olmamak için elinden geldiğini yaptığını belirtti. İktidarın kutuplaştırdığına değinen Tarhan, "Diktatörlükle iktidarını perçinlemeye çalışan bir yapı var. Kendi yetkilerini başkasına devretmek için meydan meydan dolaşan bir başbakan var." ifadelerini kullandı.

"TOPRAK KAYBEDİP, ŞEHİT VERİRKEN BAŞBAKAN NEYE GÜLÜYORDU?"

İktidarın "Şah Fırat" adını verdiği Süleymen Şah Türbesi'nden çekilme operasyonuna da değinen Tarhan, iktidarın bir avuç toprağı korumaktan aciz olduğunu dile getirdi. Türk ordusunun NATO’nun ikinci büyük ordusu olarak gösterildiğini aktran Tarhan, "Bu ordu eğer toprağını korumaktan acizse dünyanın en büyük ordusu olsa ne yazar olmasa ne yazar, ne işe yarar?" diyerek tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şah Fırat Operasyonu sırasında çekilmiş fotoğraflarını da ele alan Tarhan, başbakanın neden bu kadar şen olduğunu ve güldüğüne anlam veremediklerini söyledi. Tarhan, "Bana göre bir rezaletti. Sanki önemli bir organizasyon yapıyorlar. Fotoğraflar görüntüler falan üstelik başbakan çocuklar gibi şendi. Neye gülüyordu, bu kadar ciddi bir konu görüşülürken? Biz bir vatan toprağından geri çekilirken, şehit vermişken neye bu kadar çok gülüyordu gerçekten bunu anlamaya imkan yok?" şeklinde konuştu.

Tarhan konuşma yaptığı sırada cuma salanın okunması üzerine, "Susmam gerekiyor" diyerek konuşmasına ara vermesi ise dikkat çekti. AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün açılışa çelenk gönderdiği görüldü. Açılışın ardından Uncalı Şahitliğini de ziyaret eden Tarhan, üç gü boyunca Antalya'da çeşitli etkinliklere katılacak.