Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Emir Sultan ve Ulu Camii'nin gece yarısına kadar açık tutulacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak bölgesinin yaklaşık 800 bin liralık harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını kaydetti. Selimiye Mahallesi’nin içerisinde bulunan ve 1892 yılında Tırnovalı Hacı Ahmed tarafından yaptırılan caminin açılışı törenle yapıldı. Altepe, Bursa’nın sultanlar ve evliyalar şehri olduğunu vurgulayarak, tarihi ve kültürel açıdan dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehirde nerede bir tarihi eser varsa ayağa kaldırdıklarını, sultan külliyeleri, çarşı ve hanlar bölgesi, türbeler üzerinde uyguladıkları projelerle Bursa’yı UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne soktuklarını belirten Başkan Altepe, bu kapsamda birer toplanma merkezi olan camilerin de yenilenmesi, çevrelerinin açılarak aydınlık yapıya kavuşması yönünde yoğun faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Caminin açılış duasını yapan İl Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa aldığı karar gereği, bundan sonra Ulucami ve Emir Sultan camilerinin yatsı namazından sonra gece saat 24:00’a kadar açık kalacağını duyurdu. İlk uygulamanın bugün namazdan sonra Ulucami’de başlayacağını vurgulayan Müftü Ay, açılış töreni için dua etti.

Üzeri kiremitli ahşap tavanlı camiler kategorisinde yer alan Selimiye Camii, 220 metrekarelik alana 2 katlı olarak inşa edildi. Tüm ince imalatları tamamlanan 2 katlı yapı için ihtiyaçlar çerçevesinde ek olarak cenaze bekleme, 4 araçlık kapalı otopark, ahşap pergoleden abdest alma alanı oluşturuldu. Musalla taşı yenilendi. Çevre düzenlemesi kapsamında, traverten kaplama bordür ve çevre aydınlatma imalatları yapıldı. 2014 nisan ayında başlayan çalışmalar 800 bin liraya mal oldu.