Adana Emlakçılar Esnaf Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen 'Emlak Müşavirliği Kanun Tasarısı' çalışmalarının son toplantısı Adana Şirin Park Otel'de gerçekleşti. Türkiye'de faaliyet gösteren Emlak Esnaf Odaları, Ticaret Odaları'ndaki Emlak Meslek Komiteleri ve Emlakçı Dernekleri'nin katıldığı programın açılışında konuşan Nizameddin Aşa, tek hedeflerinin emlakçılık mesleğinin iyi bir şekilde temsil edilmesi olduğunu kaydetti. Mevcut kanunların bunu kapsamadığını ve kendilerine hitap etmediğini vurgulayan Aşa, çok sayıdaki eksiklikler nedeniyle ellerinin bağlandığını ifade etti. Tek çözüm yolu olan ”˜kanunun çıkması' için yıllarca mücadele verdiklerini açıklayan Aşa, "Bu kanun çıkmadan meslek düzelmeyecek; kayıt dışılık ve mağduriyetler bitmeyecektir. Aslında kanun bazında oda ve derneklerin çok büyük bir görüş ayrılığı yok. Birkaç maddeye takılıp kaldık. Bunu aştığımız zaman, ülkede bütün emlakçıların mutabık kaldığı kanun taslağı haline gelecek." diye konuştu. 

İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Bozan, tek hedeflerinin Emlak Müşavirliği Kanunu'nu çıkarmak olduğunu belirtti. Yasa yürürlüğe girdikten sonra eksikliklerin yolda düzeltilebileceğine dikkat çeken Bozan, "Onun için ”˜benim dediğim dedik, dediğim olmazsa olmazı' bir kere başta beyinlerimizde silmemiz lazım. Herkesin üstünde mutabık kaldığı konular lazım. Sokağa çıktığımız zaman bu işi yapanların bir tanesi ”˜helal olsun öyle bir şey yapmışsınız ki ben dışarda kalmadım' desin. İşi bu havaya sokarsak o zaman toplumsal desteği alırız." şeklinde konuştu. 

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, organizasyonda 20 yıldır gündemlerinde olan Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın son halini vereceklerini hatırlattı. Şu ana kadar 5 olan yasa tasarılarının teke indirilmesiyle daha çabuk sonuca ulaşacaklarına inandığını anlatan Uçar, "Bu yasa çıkarken bir yanı topal olmasını istemiyoruz. İlk defa bir yasaya bu kadar yaklaştığımızı umut ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Ticaret Odası Meclis Üyesi Yasin Işık, ”˜Emlak Müşavirliği Kanun Tasarısı'nın eksiksiz çıkmasını beklediklerine dikkat çekerek, "En kötü yasa bile yasasız olmaktan daha iyidir." açıklamasını yaptı. 

Lisanslı Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Karabet Hemengül, söz konusu kanun üzerinde yoğun çalışmalar yaptıklarına işaret etti. 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş ise yasanın çıkması için her türlü desteği vereceklerini aktardı. Emlak müşavirlerinin faaliyet, yetki, sorumluluk ve denetimlerine ilişkin esasların ele alındığı kanun tasarısına dair toplantının sonuç bildirgesi daha sonra kamuoyuna duyurulacak.