Bursa'da, polise müracaat eden bir vatandaş emlakçılık yapan bir kişi tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Polis merkezinde ifade veren vatandaş, "Kiraladığımız evle ilgili bin 800 lira depozito, komisyon ve kira beledi ödedim, mağdurum." dedi.

Nilüfer İlçesi Görükle Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden B.G., Görükle Dumlupınar Mahallesi'nde emlakçılık yapan E.T. ile kiralık ev konusunda anlaştıklarını; ancak dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren E.T., "Kendisine 600 lira kira, 600 lira komisyon ve 600 lira da depozito ödedim. Akabinde bin 200 lira daha istedi. Bin 200 lira parayı da ATM'den verilen hesap numarasına yatırdım. Parayı yatırdıktan sonra emlakçıya bir daha ulaşamadım, şikayetçiyim." dedi. Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 LİRA VERDİĞİ DİLENCİ TARAFINDAN SOYULDU

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuruda bulunan R.K. ise 1 lira verdiği dilenci kadın tarafından 600 lira parasının yankesicilik yöntemiyle çalındığını iddia etti. Olayla ilgili ifade veren R.K: şunları söyledi: “Demirtaşpaşa Mahallesi'nde yürüdüğüm esnada yanıma gelerek yardım isteyen dilenci kadına 1 lira verdim. Sonrasında bayan peşimi bırakmadı ve istekleri bir türlü bitmedi. Falıma bakmak istedi, koluma girdi bir süre beraber yürümek zorunda kaldık. Sonrasında bayan yanımdan ayrılınca cebimde bulunan 600 lira paramın olmadığını gördüm." Cumhuriyet savcısı kimliği belirsiz yankesicinin yakalanması için soruşturma başlattı.

Öte yandan Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne gelen B.A. isimli vatandaş da 200 lira kapora karşılığında anlaştıkları cep telefonunu göndermeyen S.D.'den şikayetçi oldu.