Kahramanmaraş'ta trafik ekipleri, "Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında, kentte emniyet kemeri ve hız kontrol uygulaması yaptı.

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulunca 2013-2014 yıllarının "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol" yılı olarak ilan edilmesiyle rutin kontrollerini yapan trafik ekipleri, Kahramanmaraş'ta iki noktada emniyet kemeri uygulaması yaptı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağında asayiş büroya ekipleriyle ortak uygulama yapan trafik ekipleri, sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen emniyet kemerini takmayan sürücülere bir sonraki Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde oluşturulan uygulama noktasında ceza yazıldı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, emniyet kemerinin önemi hakkında sürücülere bilgiler verdi.

Emniyet kemerine ilişkin bilimsel verileri aktaran Telli, şunları söyledi:

"Araçla seyir halindeyken, emniyet kemerinin hayati önem taşıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar, emniyet kemeri kullanımının, kaza sonrası araç içerisindeki meydana gelen ölümlerin yüzde 40'ı ağır yaralanmaların ise yüzde 50'si oranında azalttığını ortaya çıkartmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği için yaptığımız uygulamalarla yüzde 100 emniyet kemeri kullanımını hedefliyoruz:"

Sürücüler ise yapılan uygulamayı desteklediklerini ve emniyet kemerinin hayat kurtardığını ifade etti.