Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gonca Kreş'e yapılan polis baskınıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı ajanslara görüntü dağıtılarak "Öğrencilerin korktuğuna" yönelik haberlerin asılsız olduğu iddia edildi. Ancak kurumun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, öğrencilerin sabah erken saatlerde kreşe getirildiği ve polis baskınından sonra kız öğrencinin annesine teslim edilme anı saniye saniye kaydedildi.

Zonguldak il merkezi ile Çaycuma ve Ereğli ilçelerinde 7 Ağustos Cuma sabahı eğitim kurumlarına polis baskını yapılmış ve yaklaşık 75 saatin üzerinde süren incelemelerin ardından ekipler kurumlardan ayrılmıştı. Ereğli'de 0-6 yaş grubu öğrencilerin eğitim gördüğü okul öncesi kreşe de baskın yapılmış, içeride öğrencilerin bulunduğu ve bir öğrencinin annesi tarafından kreş binasından alındığı haberleştirilmişti.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan ve Meclis gündemine de giren kreş baskını ile bazı ulusal ajans temsilcilerine açıklama yaparak ve polis kamerası görüntüsü göndererek haberlerin asılsız olduğunu iddia etti. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, arama esnasında anılan kurumlara ait binalarda öğrenci ya da veli bulunmadığı, sezon itibarıyla eğitim faaliyetinin de yürütülmediği belirtilen açıklamada, "Gerek adli arama sırasında gerekse sonrasında, bir kısım medya organlarında bazı maksadını aşan haber ve videolar yayınlandığı görülmüştür. Kurumumuzu yıpratarak adli soruşturmayı etki altına almaya yönelik olduğunu değerlendirdiğimiz bu yayınlar içerik itibarıyla sonradan kurgulanmış olup, halkımızın zihninde farklı algılar oluşturmaya yönelik böylesi asılsız haberlere itibar edilmemelidir." denildi.

ÖĞRENCİLERİN GİRİŞ YAPMASI VE KIZ ÖĞRENCİNİN BİNADAN ÇIKIŞI GÜVENLİK KAMERALARINDA

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamanın ardından kurumun güvenlik kameralarında, sabahın erken saatlerinde öğrencilerin kreşe velileri tarafından getirildiği görülüyor. Bir velinin çocuğunu bıraktıktan sonra öperek vedalaştığı, diğer velinin de kızına el sallayarak kreş binasından çıktığı kameralara yansıyor. Saat 09.10 sularında polisin kreşe girişi ve arama yazısını okumasının ardından içeriye girdiği görülürken, saat 11.00 sularında ise küçük kızı almaya gelen annesine polisler nezaretinde teslim edilmesi görülüyor. Ayrıca kameralara yansıyan görüntülerde kreş çalışanlarının inceleme yapan polislere ikramlarda bulundukları da yer alıyor.