Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2013 gecesi düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’lı Serdar Polat'ın yargılanmasına devam edildi. Esas hakkında mütalaasını veren Savcı, sanık Polat’ın ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ ile cezalandırılmasını talep etti.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Serdar Polat katılmadı. Polat duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevine müzekkere yazılmadığı için katılamadı. Sanık avukatı Engin Gökoğlu, müvekkili için cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı yapılmamasını istedi.

Soruşturmanın genişletilmesi talebinin olmadığını bildiren Savcı, esas hakkında mütalaasını verdi. Savcı, sanık Polat’ın, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması, bu düzen yerine başka bir düzen getirilmesi veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edilmesi' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı, ayrıca Polat’ın tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanığın tutukluk halinin devamına karar veren Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.