Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürlüğüne baskın iddialarına ilişkin, "Bir başka kurumla emniyet müdürlüğünün herhangi bir çatışması veya baskın söz konusu değildir" dedi.

Kocatepe, bazı basın basın yayın organlarında çıkan "emniyete baskın" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberin gerçek dışı ve kaynağının ne olduğunu bilemediklerini dile getiren Kocatepe, şunları söyledi:

"Bugün bir gazetenin internet sitesinde 'Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bir başka emniyet kurumu mensuplarının baskın yaparak görevlileri dışarı çıkarmak istediklerini ve yine bilgisayara el koyduklarını' gibi gerçek dışı bir haber yayınlanmış. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Bizde bir güvenlik kuruluşunun mensuplarının diğer bir güvenlik kuruluşuna böyle bir işlem yapması Kahramanmaraş'ta söz konusu olmadığı gibi ülke genelinde de hukuken böyle bir olay hatırlamıyorum. Bu haber tamamen gerçek dışı ama kaynağının ne olduğunu bilemiyoruz."

Haberi yapanlarla görüştüğünü hatırlatan Kocatepe, "Ben haberi yapan arkadaşımıza telefonda 'böyle bir haberi nereden öğrendin' diye sordum. Kendisi sadece böyle bir haberin geldiğini iddia ediyor" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar'ın kente yeni atandığını anımsatan Kocatepe, kendisinin göreve yeni başlamış olması nedeniyle  emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri arasında yeni bir organizasyon yapmak suretiyle görev değişikliği yapıldığı kaydetti.

Emniyet Müdürlüğündeki atamaların da rutin bir değişiklik olduğunu dile getiren Kocatepe, "Bunun her hangi bir maksadı ve sebebi söz konusu değildir. Hizmetin daha başarılı daha iyi yürütülebilmesi için arkadaşlarımızın da görüşleri alınmak suretiyle yapılan rutin bir işlemdir. Bunun ötesinde bir başka kurumla emniyet müdürlüğünün her hangi bir çatışması veya baskın söz konusu değildir. Ben bunu düzeltmek istiyorum" şeklinde konuştu.