Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, il genelinde vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve sükun içerisinde geçirmesini sağlamak için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Artunay, yaptığı yazılı açıklamada, “Millet olarak coşkuyla, sevinçle kutladığımız, kültürümüzün en önemli unsurlarından olan, dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duygularının had safhaya ulaştığı bir Kurban Bayramını daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz.” dedi.

İl genelinde vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve sükun içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla Amasya İl Emniyet Müdürlüğü olarak bütün tedbirleri alacaklarını kaydeden Artunay, “Bayram süresince halkımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, cadde ve sokaklarda, pazar yerlerinde, mezarlıklarda, camilerde ve kurban kesim noktalarında tüm birimlerimizce bir bütün olarak genel güvenlik ve asayiş yönünden gerekli tedbirler alınmıştır. Trafik yönünden bayram tatili süresince ilimiz sınırları içerisinden geçen Devlet Karayolu üzerinde, ilimizin giriş çıkışlarında, otogarda ve şehir merkezinde trafik denetim ve düzenlemeleri yeniden gözden geçirilerek mevcut tedbirlerimize ilaveten ek tedbirler maksimum seviyeye çıkarılmıştır.” diye konuştu.

TRAFİĞE ÇIKACAK OLAN VATANDAŞLAR DİKKAT

Özellikle bayramda trafiğe çıkacak olanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Artunay, “Vatandaşlarımızın üzücü olaylarla karşılaşmaması için aşın hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali yapmamaları, sürücü ve yolcuların ön ye arka koltuklarda emniyet kemerini takmaları gerekmektedir. Sürücülerimizden özellikle far ayarlarını yaptırarak gündüzleri de farlarını yakmalarının yanı sıra yorgun ve uykusuz yola devam etmemelerini, aşırı hızdan kaçınmalarını, kesinlikle alkollü araç kullanmamalarını, trafik görevlilerimizin uyarılarına ve trafik işaretlerine uymalarını önemle bekliyoruz.” diye uyarıda bulundu.

Artunay şöyle devam etti: “Arefe ve bayram günlerinde yoğun şekilde mezarlık ziyaretlerinde bulunulacağından, mezarlıklar civarında ve bayram namazı süresince camilerimizde gerekli güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarılmıştır. Personelimiz, ilimizin huzur ve asayişini sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin her zamanki gibi sizlerin yanında olacaktır. Bu çerçevede, suç ve suçlularla mücadele kapsamında halkımız günün her saatinde 155 Polis İmdat hattını arayabilir. Ayrıca buna ilave olarak 03582180112, 03582185005 ve 05053180500 numaralı telefonlara 24 saat ulaşabilir. Bu düşüncelerle şahsım ve Amasya Emniyet Müdürlüğü personeli adına Amasya halkının Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle birlikte nice bayramlara ulaşabilme temennisiyle esenlikler dilerim.”