13 Şubat 2014 tarihli kararname ile 18 ay görev yaptığı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınan eski İl Emniyet Müdürü Metin Aşık Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'a veda ziyaretinde bulundu.

Kendisinin bir devlet memuru olduğunu ve devletin takdir ettiği her yerde seve seve görev yaptığını ve yapacağını dile getiren Metin Aşık sözlerine şöyle devam etti; “ Kahramanmaraş'ta 1,5 yıl görev yaptım ve görev yaptığım süre içerisindeki istatistikler ekip olarak iyi işler yaptığımızı gösteriyor. Bu süre zarfında da Üniversitemizle de birlikte çalışma imkânımız oldu. Rektörümüz Sayın Karaslan emniyet olarak her zaman bizim yanımızda ve yakınımızdaydı, ben hem teşekkür etmek, hem veda etmek, hem de başarılı çalışmalarının devamını dilemek için buradayım” dedi.

Rektör Karaaslan ise makamların geçici olduğunu önemli olanın gök kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu ve bu sedanın da Sayın Metin Aşık tarafından bırakıldığına inandığını dile getirerek; “Sayın müdürümüze bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.