Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsezer Akademi bitirme tezi olarak, 'Milli Güvenliğimiz İçinde İstihbarat' konusunu kendi imkanları ile bastırıp, satışa sunduğu kitabın gelirini de Polis Şehit Ailelerine bağışladı. Kitap aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından emniyet teşkilatına tesviye edildi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Karabük İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Serhat Tezsever, Polis Akademisinde okurken doktora tezi olarak yazdığı 'Milli Güvenliğimiz İçinde İstihbarat' çalışmasını kitap haline getirdi. Amacının istihbarat konusunda Emniyet teşkilatına yardımcı olmak olduğunu belirten Tezsever, ”Akademi yıllarında doktora tezi olarak yazdığım 'Milli Güvenliğimiz İçinde İstihbarat' konuyu kitap haline getirip bastım. Bu kitaptan hiçbir maddi menfaat beklentim yok. Bu kitaptan elde ettiğim geliri ise bayrağımızı sonsuza dek dalgalanmasını, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlama görevini yürütürken şehit olan aziz şehitlerimizin ailelerine bağışlayacağım. Eğer talep olursa baskı sayısını artırabilirim. Kitap ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatına tavsiye edildi. Başka konularda kitap yazmayı düşünmüyorum.” dedi.

Öte yandan gençleri uyuşturucu ile zehirleyen kişilere savaş açan Emniyet Müdürü Tezsever 1.5 yıl içinde 63 kilo uyuşturucu madde yakaladı. Gençlerin bu ülke için çok önemli olduğunu belirten Tezsever, “Karabük il olduğu 1995 yılından 2013 yılına kadar 30 kilo uyuşturucu madde yakalanmış idi. Göreve geldiğim günden itibaren gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine teşkilatımız ile birlikte 24 saat çalışarak 1.5 yıl içinde 63 kilo uyuşturucu madde yakaladık. Son olarak 6 aydır takibimizde olan torbacı tabir edilen kişilere yönelik 4 ilde eş zamanlı bir operasyon yaptık. Toplam 18 kişi yakalandı. Bunlardan 14'ü tutuklandı. Ayrıca 70 yaşında bir uyuşturucu satıcısını yakaladık. Bugün olduğu gibi bundan sonra da uyuşturucu madde konusunda savaşımız sürecek. Gençlerimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.