Emekli Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım, Süleyman Demir ile ilgili anısında, Makedonya'da görev yaptığı sırada kendisine gösterdiği ilgi ile Demirel’in 'babalık ve devlet adamlığı'nı derinden hissettiğini belirtiyor.

Çarşamba ilçe Emniyet Müdürlüğü yapan daha sonra Samsun Polis Okulu'ndan emekliye sevk edilen bin 776 emniyet müdüründen biri olan Uğur Yıldırım, Türk siyasetine damga vuran isimlerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesinin ardından Demirel ile yaşadığı bir anısını anlattı.

GERÇEK BİR DEVLET ADAMIYDI

“Türk siyasi hayatına derin izler bırakan 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet dilerim.” diye sözlerine başlayan Yıldırım, görevi zamanında Demirel’i çok eleştirdiğini söylüyor. Yıldırım: "Bildiğim bir şey vaki o da şudur, iyi kötü severiz sevmeyiz kişiye kalmış bir şeydir ama rahmetli Demirel’in gerçek bir devlet adamı olduğu konusunda da hiç şüphem yoktur.” diyor. O zaman Makedonya’da Birleşmiş Milletler'de Barış Görevlisi olarak bulunduğunu aktaran Emekli Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım hatırasını şu sözlerle anlatıyor: "Rahmetli Demirel 1998 yılında Cumhurbaşkanı'yken Üsküp’ü ziyaret etti. Hep birlikte Üsküp Türk Camisi'nde cuma namazını kılmıştık. Cami çıkışında Demirel beni üniformalı olarak gördü ve 'komiser ne yapıyorsun burada?' deyip yanaklarımdan öpmüştü. Ben de Rahmetli Demirel’i ellerinden öptüm. Orada kalabalıkta bir Türk polisini görüp o gösterdiği tevazu ve sevgi, bana büyük onur duydurmuş ve güç vermişti. O anı asla unutmuyorum. Tekrar Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Türk milletinin başı sağ olsun."

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1998 yılında Makedonya’ya gezi düzenlemiş, Makedonya gezisinin ilk gününde 2. Dünya Savaşı'nın ardından yaptırılan ilk Türk eğitim kurumu olan Tefeyyüz İlkokulu'nu gezmişti. Demirel daha sonra Osmanlı dönemi eserlerinden Mustafa Paşa Camii'ni de ziyaret ederek, burada cuma namazı kılmıştı. Demirel namazdan çıkarken, cemaat 'En büyük Baba' diye tezahürat yapınca, bundan çok hoşlanan Demirel de, cemaati selamlamayı ihmal etmemişti.