Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde çıkan olaylarda, Okmeydanı’nda basına yansıyan ‘eli silahlı polis ve sırt çantalı genç’ ile ilgili emniyetten açıklama geldi. Genç, ‘İkaz edilmesine rağmen dışarı çıkmayan şüpheli’ olarak tanımlandı.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle çıkan olaylarda, bir polis memuru sırt çantalı bir gence silah doğrultmuş, o kare de medyada yer almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, söz konusu fotoğraf ve haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “11.03.2015 günü Okmeydanı semtinde meydana gelen ve 12.03.2015 tarihinde bazı basın yayın organlarında ‘Okmeydanı’nda Silahlı Müdahale’ ve ‘Eller Yukarı Makul Şüpheli!’ şeklinde yer alan haberler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulmuştur.

Okmeydanı semtinde bahse konu olaylar ile ilgili güvenlik görevlilerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Bu bağlamda güvenlik şeridi çekilerek kendi güvenlik alanını oluşturan görevlilerimizin bulunduğu alana giren, ikaz edilmesine rağmen dışarı çıkmayan ve şüpheli hareketlerde bulunan sırt çantalı (2) şahıs gerekli güvenlik tedbirleri alınarak incelenmiştir.”