Mardin İl Emniyet Müdürlüğü binası yakınlarında park edilen Suriyeli bir vatandaşa ait plakasız kırmızı bir binek otomobil polisi alarma geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğüne giden yollar kapatıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha ekipleri önce dedektör köpekleri devreye soktu. Köpeklere araç arattırıldıktan sonra ekipler aracı kontrol altına aldı. Polis vatandaşların ve çevredekilerin meraklı bakışları arasında aracın etrafında kontrollerini sürdürdü. Bu sırada gelen Suriyeli bir vatandaşın aracın kendisine ait olduğunu ve emniyette aracına plaka çıkarmak için uğraştığını söylemesi üzerine polis rahat bir nefes aldı.

Aracın Suriye’den Türkiye’ye iltica eden Hemmed Yahya adlı kişiye ait olduğu ortaya çıktı. Türkiye’ye iltica eden Hemmed Yahya, Suriye plakalı aracının plakasını geçici Türkiye plakası ile değiştirmek için Emniyet Müdürlüğü önünde park ettiğini, cuma namazına gidip döndüğünde polislerin araçta arama yaptığını görünce şaşırdığını söyledi. Hemmed Yahya, “Aracım Suriye plakalıdır. Geçici plaka verileceğini duyunca aracımla emniyete geldim. O arada ezan okundu, cuma namazını kılmak için camiye gittim. Geldiğimde polisler aracımda arama yapıyordu. Polisi uğraştırdığım için üzüldüm.” şeklinde konuştu.