Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ve 2 polisin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Öldürülen yüzleri maskeli iki teröristin üzerinden olay yerinin krokisi çıktı. Ellerinde ameliyat eldivenleri olan teröristlerin emniyet müdürlüğüne 80 metre mesafedeki menfezde saklandıkları, sırt çantalarının ise buradaki ceviz ağacının altında bulunduğu, içinde ise uzun namlulu silahla ait şarjörler ele geçirildiği ortaya çıktı. Teröristlerin emniyet müdürlüğü baskını güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gece saat 02.35 sıralarında yapılan ve 30 yaşındaki İsa İpek ile 26 yaşındaki Serdar Kazar'ın şehit olduğu baskının ardından buraya giderek bilgi alan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 18 yıl Emniyet Teşkilatı'nda terör polisi olarak görev yaptığını hatırlatarak saldırıyla ilgili konuştu. Çay, teröristlerin, yapılan çalışmalara göre, emniyet müdürlüğüne yaklaşık 80 metre mesafede, E-5'in altından geçen bir menfezden sızdıklarının belirlendiğini bildirdi. Çay, ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden bir kroki bulunduğunu, menfezde ise sırt çantalarına rastlandığını anlattı. Çay, "Sırt çantalarında yedek şarjörler bulundu uzun namlulu silahların. O dere içerisinde bir ceviz ağacı var, o ceviz ağacının altında hazırlık yapmışlar, sırt çantalarını bırakmışlar ve yüzleri maskeli ve ellerinde de ameliyat eldivenleri vardı ölü ele geçirilen teröristlerin. Muhtemelen orada eylemler ilgili hazırlıklarını yapmışlar, krokiye göre de Pozantı tren garının olduğu bölgeden Emniyet müdürlüğünün arka bahçesine yaklaşık 80 metre mesafede yürümek suretiyle ıssız bir nokta karanlık bir nokta ve korunaksız bir nokta."

Kamera kayıtlarında teröristlerin Emniyet Müdürlüğü'nün arka bahçesinden girdiğinin görüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Çay, şunları söyledi: "Girişleri falan belli. Oradan bahçeye atlıyorlar. Normalde emniyet müdürlüğünün bir tek ön girişi var. Ön girişinde de kurşun geçirmez camlı korunaklı bir kulübe var orada görevli var. Arka taraftan giriyorlar. Arkada da emniyet müdürlüğünün kömürlüğüne inen bir merdiven söz konusu. Güvenlikli bir bölge baktığınızda ama atlamaya da müsait bir bölge. Atlandığında da öndeki arkadaşlar da göremiyorlar. Görmeyince de oradan direk sızmak suretiyle ki anlaşıyor. Ben belediye başkanlığının ötesinde bir terör uzmanıyım. 18 yıl terörle mücadelede çalıştım."

'KÖMÜRLÜKTEN SIZMIŞLAR'

Başkan Çay, saldırının ardından önemli deliller elde edildiğini dile getirerek, sosyal medyadan da kaçan teröristlerin varlığından haber verdiğini bildirdi. Emniyetin elinde çok önemli delil ve kaynaklar oluştuğunu vurgulayan Çay, "Emniyet Müdürlüğü çalışmaları yürütüyor. Maalesef o sızdıkları noktadan binanın köşesinden bakarak önde kimsenin olmadığını anlayınca anladığımız kadarıyla önceden keşfini yapmışlar. Hiç vakit kaybetmeden direk içeri sızıyorlar. Solda telsizin başında duran bir görevlimiz, sağda da iki polis arkadaşımız, şehit olan iki arkadaşımız aynı odada. Dinlenme odasında bekliyorlar. Direk oraya dalıyorlar. Kora kor gerçekten kahramanca, vurulmalarına rağmen son mermilerine rağmen onlarla çarpışıyorlar. Ve teröristin biri orada ölüyor. Diğeri de o panikle kaçmaya çalışıyor, görüntülerde bu görünüyor. Kaçmaya çalışırken bu sefer telsiz odasındaki arkadaş, polis kendini dışarı atıyor ve kaçarken ona arkadan sıkıyor o anda merdivene düşüyor. Silah sesleri ile öndeki nöbetçi kulübesindeki polis arkadaşımız da gelmek suretiyle o da ateşe devam ediyor. Bu sefer de saldırıyı gerçekleştiren iki terörist de öldürülüyor. Acımız büyük. Gencecik pırıl pırıl vatan evlatları şehit düştüler. Bütün vatandaşlardan dikkatli olmasını istiyorum. Bugün Pozantı'da yarın Tatvan'da olabilir. Terörün hedefi yoktur. Terör Pozantı'yı özellikle seçmemiştir."