Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü önündeki iş merkezinde faaliyet gösteren 'M. Ö. M.' adlı masaj salonunda boş senet imzalatılan genç kızlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edildi. Olay, salon sahibinin şantaj yoluyla evinde tuttuğu ileri sürülen kızın polise başvurması ile ortaya çıktı.

İfade tutanaklarında yer alan bilgilere göre A. P. (20), iş ararken cadde üzerinde 'dolgun maaşlı iş' yazılı ilandaki telefonu aradı, işin güzellik salonunda masörlük olduğunu öğrendi. A.P., başvuru sonrası masörlük eğitimi aldı, işe kabul edilmek için adına düzenlenen evrakı imzalayıp çalışmaya başladı. Daha sonra patronu S. A.'nın tehdit zorlamasıyla bir kağıda imza attırıldığını anlatan A. P., 'ailem zarar görmesin' diye işe devam etti. Esnafın rahatsız olması üzerine iş yerini İl Emniyet Müdürlüğü karşısındaki iş hanına taşıdıklarını, patronun 'masaja gelen erkeklerle ilişki için kendisini tehdit ettiğini' aktaran A.P., karşı çıkınca tekme tokat dövüldüğünü, senetleri ailesine gönderme tehdidiyle 60 yaşındaki şahısla 350 TL'ye ilişki yaşadığını kaydetti.

A. P., işten ayrılmak isteyince patronunun kendisini yine dövdüğünü, dudağını patladığını, iki gözünün şiştiğini, vücudunun kan içinde kaldığını belirtti. Gazeteye ilan vermek için gönderilmesini fırsat bilerek bir yakınına, ardından ailesine konuyu ilettiğini, sonra polise şikayette bulunduklarını belirten A. P., masör olarak girdiği masaj salonunda tehdit, şantaj, dayak ve zorla 250 erkekle ilişki yaşadığını vurguladı. Masaj ve güzellik salonlarının çoğunda genç kızların 'masör' adı altında işe alınıp kurulan tuzaklarla iğrenç işlere bulaştırıldığını belirtti. A.P., halen İl Emniyet Müdürlüğü karşısındaki 'M.Ö.M.' adlı salonu işleten S.A., annesi S.K., sevgilisi M.K.'den davacı ve şikayetçi oldu.

Masaj salonu sahibi S.A.'nın ise ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Bu arada Eskişehir’de son yıllarda masaj salonu sayısı hızla artmaya başladı. İşlek caddelerde sıkça rastlanan 'masaj salonu' adı altındaki mekanlar, yerel gazetelere bol miktarda reklam veriyor.