Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, güvenlik hizmetlerinin, toplumun katılımını ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Kırşehir'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince, Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Topluma Hizmet Uygulama Dersi” kapsamında, yürütülen hizmetler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Suç önleme ve suçtan korunma konusunda her kesimden vatandaşın bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, aile bireylerine yönelik olarak eğitici, öğretici ve aydınlatıcı çalışmalar yapılması, sorunlara çok yönlü yaklaşılması çözüm yolları aranması, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli bir gelecek kurmalarına yardımcı olmak adına suç mağduru olmalarını ya da suça sürüklenmelerini engellemek için suçtan korunma çalışmaları yapılması ve bu hedefler doğrultusunda projeler, faaliyetler hazırlayarak hayata geçirilmesi hususlarında Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine bilgiler verilerek uygulamalı eğitim yapıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hedefimiz vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik önleyici polislik faaliyetlerimiz devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.