İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dilek Doğan'ın yaralanması ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D.’nin operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanılan arbede sırasında ikamette bulunan Dilek Doğan isimli şahıs göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir." denildi.

İstanbul emniyetinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde ülkemizde farklı terör örgütlerince kamu düzeni ve güvenliğini etkilemeye yönelik eylemler gerçekleştirilmeye çalışılmış bu bağlamda yapılan çalışmalarda 10 Ağustos 2015 tarihinde A.B.D. Başkonsolosluğuna yönelik DHKP/C terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının firari şüphelisi olan H.R.K. isimli terör örgütü mensubunun yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla adı geçen örgüt mensubunun bulunabileceği değerlendirilen (16) adrese yönelik İlimiz genelinde 18.10.2015 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Hedef şahsın bulunabileceği adreslerden biri olarak değerlendirilen İlimiz Sarıyer İlçesi Baltalimanı Mahallesi Gelincik Sokak No:37 sayılı adrese polis tanıtıcı yelekler giyilerek yeterli sayıda kuvvet ile gelinmiş, ikamet çevresinde gerekli çevre emniyeti alındıktan sonra söz konusu ikamete girilmiş, görevli arama ekipleri tarafından galoş ve eldiven giyilmek suretiyle usulüne uygun şekilde, aile fertlerinin ve hzurunun katılımıyla arama işlemine geçilmiştir.

Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D.’nin operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanılan arbede sırasında ikamette bulunan Dilek Doğan isimli şahıs göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir.

Söz konusu olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."