Bu amaçla, Emniyet Teşkilatı bünyesinde'Kimyasal Radyoaktif Nükleer ve Biyolojik Büro Amirliği (KRNB) kurulacak. Muhtemel bir kimyasal saldırıya bu birim müdahale edecek. Esed zulmü altında inleyen sınır komşumuz Suriye'de kimyasal silahların kullanılmasıyla aralarında çocukların da bulunduğu binlerce masumun katledilmesi Türk Polis Teşkilatı'nı harekete geçirdi.

Türkiye'ye olası bir kimyasal saldırıya, hangi birimin, ne tür teknik donanım ve kıyafetlerle müdahale edeceği ve çevre güvenliğini kimin sağlayacağı gibi konulardaki mevzuat boşluğunu da dikkate alan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Bomba İmha Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir birim kurulması için çalışmalara başladı.

ÖZEL KIYAFET ALINACAK

Bu amaçla, teşkilat bünyesinde 'Kimyasal Radyoaktif Nükleer ve Biyolojik Büro Amirliği (KRNB) kurulacak. Türkiye'ye yönelik muhtemel bir saldırıya da bu birim müdahale edecek. Birimle ilgili ilk adımı atan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin daveti üzerine Amerikalı uzmanlar, Türk polisine kimyasal silahlarla ilgili ders vermeye başladı. Öte yandan, olaylarda çevre güvenliğini sağlayacak polisler için, tek kullanımlık 1000 adet kıyafet, doğrudan olaya müdahale edecek polisler için de 10 bin dolarlık özel kıyafetler alınacak.