Irak'ta ülkenin ikinci büyük kenti olan Musul'un büyük bölümünde kontrolü ele geçiren IŞİD 28 Türk TIR şoförünü rehin almıştı.  Rehin alınan 28 Türk TIR şoförünün 7'sinin Şanlıurfalı olduğu öğrenildi. Rehin alınan TIR şoförlerinin evlerinde endişeli bir bekleyiş hakim.

OLAYI TELEVİZYONLARDAN ÖĞRENDİLER

Rehin alınma olayını televizyonlardan öğrenen 33 yaşındaki TIR şoförü Vehbi Demir ile 35 yaşındaki Ahmet Felhan'nın yakınları köy evinde toplandı.  Yakınlarına ulaşmaya çalışan aileler telefon konuşmalarının ardından biraz daha rahatladıklarını ifade etti.  

Yakınlarının bir hafta önce mazot alarak Irak'a gittiğini anlatan Abdulgani Demir, dünden beri endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü ifade etti. Demir, ”˜'Devletten beklentimiz bir an evvel bunların kurtarılması, ailelere kavuşması.''  Şeklinde konuşurken rehin alınan yakınları ile henüz iletişim kuramadıklarını ama iyi olduklarını öğrendiklerini söyledi.

Rehin alınan Ahmet Felhan'nın yakınları ise telefonla görüştüklerini anlatırken, rehin alınan şoförlere telaşa girmemeleri ve hükümetin bu işin peşinde olduğunu ifade ettiklerini anlattı.

KORKU, ENDİŞE UMUT BİR ARADA

Yakınlarından gelecek iyi bir haber için dün akşam saatlerinden bu yana köy evinde toplanan Demir ve Felhan ailesinin evinde korku, endişe ve umut bir arada. IŞİD'nin kanlı eylemlerinden korkan aileler hükümetin rehin alınan şoförler için gerekli girişimleri yapacağı umudunu taşıyor. 

Kaynak: Haber7