Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana, Kayseri ile ülekelerinin gerçekleştirdiği ticari ve kültürel ilişkileri geliştirerek devam ettirmek istediklerini söyledi.

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Wardana, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Büyükelçiyi, Vali Vekili Mustafa Masatlı karşıladı. Kayseri hakkında bilgi veren Vali Vekili Masatlı, Kayserili sanayicilerin Endonezya’ya 3 milyon dolarlık ihracat yaptığını ve bu ihracatın artmasını istediklerini söyledi. İki ülke arasındaki kültürel etkinliklerin de artması yönünde çalışıldığını anlatan Vali Vekili Masatlı, Kayseri’de eğitim gören Endonezyalı öğrencilere destek olduklarını, kültürel anlamda ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaklarını anlattı. Masatlı, Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi olduğunu, sanayi ve ticaret şehri olduğunu, eğitimde de önemli bir yere geldiğini anlattı.

Büyükelçi Wardana ise Kayseri ile ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirterek, “Endonezya ile Türkiye arası uzak. Ama ikili ilişkilerimiz var ve bunların geliştirilmesini istiyoruz. Kayseri’ye, buradaki öğrencilerimizin düzenliği etkinliğe katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için geldik. Ben artık Kayseri’ye sık sık geleceğim.” dedi. Büyükelçi, Kayseri’de eğitim gören Endonezyalı öğrencilere verilen destekten dolayı da teşekkür etti. Vali Vekili Mustafa Masatlı, Büyükelçi Wardana’ya, 6 bin yıllık geçmişi olan Kültepe Kaniş Kuram’dan çıkan çömleklerin benzerini hediye etti.