Başkent’te Halkevleri üyesi bir grup, Türkiye genelinde elektriklerin kesilmesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde, oyuncak kedi, kontrol kalemi ve prizle protesto etti.

Yanlarında oyuncak kedi, üçlü priz, kontrol kalemi getiren Halkevleri üyeleri bakanlık önünde toplandı. ‘Kedidir, kedi. Gel pisipisi’, ‘Trafolar açılsın kedilere özgürlük’, ‘Bunlar jeneratörü kendilerine bağlamışlar’, ‘Taner senden elektrik alamıyoruz’ dövizleri taşıyan grup, bakanlık giriş kapısına yöneldi. Güvenlik tedbiri alan ekipler, grubun giriş kapısını kapatmalarına izin vermek istemedi. Yaşanan itişmeler arasında polisi aşan grup, bakanlık girişini kapattı. Toplanan grup adına konuşan Hadi İskit, "Geçtiğimiz yerel seçimlerde meydana gelen elektrik kesintisini trafoya giren kedilerin üzerine atmaya çalışan Enerji Bakanı, artık bütün ülkedeki elektrik kesini de herhalde tamamen bakanlığı kedilerin işgal etmesine bağlayacak diye düşünüyoruz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili açıklamasına da değinen İskit, "İktidarın ülkeyi yönetmek bir yana dursun, insanların evine elektrik götürmeyi bile başaramadığını bir göstergesidir. Bu güne kadarki beceriksizliklerinin üstünü, terör, Vandalizm, paralel ve ideolojik diyerek kapatmaya çalışan iktidar, hiçbiri tutmadığı zaman suçu kedilere atacak kadar ileri gitmekte. Ve bu zihniyetle artık yönetemeyeceğini tekrar tekrar bize göstermektedir." şeklinde konuştu.

‘Gün gelecek devran dönecek, Saray’ında ampüller tek tek sönecek’ şeklinde slogan atan grup, elektrik kesintisi için yazdıkları şarkıyı seslendirdi.

Yapılan açıklamanın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la görüşmek isteyen ve içeri yönelen grup hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Çevik Kuvvet ekipleri, grubun önünde barikat kurdu. Bir süre barikat önünde bekleyen grup, yanlarında getirdiği kediyi bakanlık önüne bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde buradan ayrıldı.