2012 yılında Türkiye’de ilk ve tek olarak 'Enerji Sistemleri Mühendisliği Doktora Programı’nı açan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ilk mezununu verdi.

Erciyes Üniversitesi’ndeki doktora çalışmasını başarılı bir şekilde bitiren Muhammet Çelik, 'Türkiye’nin İlk Enerji Sistemleri Mühendisliği Doktoru' unvanını aldı. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde düzenlenen diploma törenine Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kazım Keşlioğlu, Enerji Sistemleri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yapıcı ve bölüm akademisyenleri katıldı. Törende, Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır’a Fen Bilimleri Enstitüsü hakkında slayt eşliğinde bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Çakır, enerjinin ülkeler için stratejik bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de ilk defa enerji alanı üzerine bir doktora programını açtığınız için siz değerli yöneticileri ve doktorayı başarılı bir şekilde bitiren akademisyen arkadaşımızı tebrik ediyorum.” dedi. Öğrencilerin TÜBİTAK ve Kalkınma Bakanlığı’nın projelerine yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Çakır: “ Mühendislik bölümünden daha fazlasını bekliyoruz. Biz her zaman sizlere destekte bulunacağız. Umarım güzel işlere imza atarsınız.” şeklinde konuştu.

Dr. Muhammet Çelik ise, “Türkiye’nin İlk Enerji Sistemleri Mühendisliği Doktoru” unvanı almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, çalışmasında destek olan bölüm hocalarına ve arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Dr. Muhammet Çelik’e diploması ve plaketi takdim edildi.