Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) sözlü giriş sınavı ile boş bulunan 6. dereceli 10 avukatlık kadrosu için personel alacak.

Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2015 saat 18.00 olan giriş sınavı için aranan şartlar arasında ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolar için 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak kaydıyla, yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ayrılan kontenjanın (5) beş katı aday arasına girmek yer alıyor. Son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava çağrılacak.

Başvurular, EPDK merkezine veya www.epdk.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte elden veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacak. Sözlü olan giriş sınavı, 2–5 Haziran 2015 tarihleri arasında Çankaya Yüzüncüyıl semtindeki EPDK hizmet binasında yapılacak.

Sınavda Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, Borçlar Hukuku, Uluslararası Hukuk, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konuları sorulacak.

SÖZLÜ SINAVIN KOŞULLARI

Sözlü sınavda adaylar; genel yetenek ve genel kültür (20 Puan), bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (20 Puan), davranış ve tepkilerinin memuriyete uygunluğu (20 Puan), özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (20 Puan), bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (20 Puan) yönlerinden değerlendirilecek.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şart.
Adayların giriş sınavı başarı puanları, sözlü sınavda 70 puan almış olmaları kaydıyla KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalamasının alınması suretiyle belirlenecek.

Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması puan sıralamasına göre yapılacak. Sınav notunun eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Giriş sınavı sonuçları EPDK’nın internet sayfasında ve hizmet binasında ilan edilecek.

Ayrıca asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecek. Sınav sonuçlarının ilanından itibaren 7 iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilecek. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren en fazla 10 iş günü içinde incelenerek karara bağlanacak.