Adana Büyükşehir Belediyesi, 12 yaşındaki engelli Furkan Emre Taşkın için doğum günü partisi düzenledi ve tekerlekli sandalye hediye etti.

Sosyal medya üzerinden Büyükşehir Atölye ekibine ulaşan Selvi Taşkın, 12 yaşındaki zihinsel engelli kardeşi Furkan Emre Taşkın için gerekli tekerlekli sandalyeyi temin edecek durumlarının olmadığını ve 12. yaş gününde Büyükşehir Atölye'nin kardeşini sevindirmesini arzu ettiğini belirten bir mesaj gönderdi.

Mesaj üzerine harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kısa bir araştırmanın ardından Şakirpaşa Mahallesi’nde oturan Furkan Emre'ye ergonomik uygunluğu sağlanmış tekerlekli sandalye aldı. Büyükşehir Atölye Ekibi de Furkan Emre Taşkın için doğum günü partisi düzenledi.

Büyükşehir Atölye’nin organize ettiği doğum günü partisine katılan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey’in talimatlarıyla, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, akülü sandalye hediye etmeye devam ediyoruz. Başkanımız, Furkan kardeşimizin durumunu ve doğum günü olduğunu öğrenince özellikle destek olunması konusunda talimat verdi.” dedi.

Atölye Ekibi’nin faaliyetlerini, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çabalarını izlediklerini ve duyarsız kalmayacaklarına inandıkları için kendilerine ulaştıklarını belirten abla Selvi Taşkın, “Kardeşimin doğum günündeki mutluluğu ömre bedel. Katkı koyan herkese, özellikle de Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını paylaştı.

Emekli bir babanın 6. çocuğu olan Furkan Emre, hediyesini aldıktan sonra sevinç çığlıkları atarak, mutluluğunu doğum günü partisine katılanlarla paylaştı.