Engelli çocuğuna bakan eşine destek vermek için iş çıkışı soluğu evinde alıyor.

Antalya Manavgat’a bağlı Sarılar Mahallesi'nde yaşayan Tahir-Fadile Çetiner çiftinin ikisi oğlan biri kız 3 çocuğu bulunuyor. Baba Tahir Çetiner, engelli çocuklarına bakmada eşine destek için iş çıkışı 15 saatini evinde geçiriyor.
Üç yaşındaki oğulları Fatih, 200 bin insanda bir görülen metil malonik asidemi (MMA) hastası. Çift, çocuklarının hastalığını doğumdan bir ay sonra hiçbir şeye tepki vermemesi üzerine fark etmiş. Bir dağıtım şirketinde kuryelik yapan baba Çetiner, çocuğunun kulaklarının duymadığını ve yeni yürümeye başlamasına karşın denge kurmada zorluk çektiğini anlattı.

Evlilikte hayatın müşterek olduğunu belirten Tahir Çetiner, eşinin günün çoğunluğunu engelli oğlu Fatih'le geçirdiği için iş bitiminde kendisine yardımcı olmak için hemen eve koştuğunu söyledi. Baba Çetiner, "Engelli oğlumun bakımı çok zor. Çoğu zaman saatlerce ağlayabiliyor. Hiçbir şeye tepki vermiyor. Çoğu zaman ağlayıp da susturamadığımız zaman arabayla Manavgat'ı cadde cadde dolaşmak zorunda kalıyoruz. Antalya'da bu türden başka bir hasta yok. Onun için eşime destek için hemen eve geliyorum. Yemek yapımında, sofra hazırlanmasında kendisine destek olmaya çalışıyorum. Allah'ın bize verdiği bu imtihanı birlikte göğüslemeye çalışıyoruz. İşten çıkınca hemen eve koşuyorum." diye konuştu. Çetiner, oğlunu doktorların yazdığı özel bir mamasıyla beslediklerini ifade etti.

Anne Fadile Çetiner, engelli oğlunu Allah’a şükretmede bir nimet gördüklerini bakımından kendisine destek verdiği için eşine minnettar olduğunu söyledi. Engelli oğlunun bakımı zor olsa da Allah’ın rızasını kazanmak için hiçbir zaman halinden şikâyetçi olmadığını ifade etti. Eşinin kendisine her zaman yardımcı olduğunu anlatan anne, "Eşim destek olmasa bu ağır sınavda yalnız kalarak zorlanırdım. Eşim engelli çocuğumuza ve diğer 2 çocuğuma bakmada hep bana yardımcı oluyor. İş bitiminde hemen eve geliyor. Eşim yardımcı olmasa engelli oğlum ve diğer çocuklara bakmada çok zorlanırdım." ifadesini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özgür Duman, akraba evliliğine bağlı çocuklarda rastlanan MMA hastalığının dünyada 200 binde bir görüldüğünü ve iyileşmenin zor olduğunu ifade etti. MMA hastalarının ortama ömürlerinin 11 yıl olduğu belirtiliyor.