Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Samsun şubesi tarafından vakfa yardım amaçlı düzenlenecek 'ZİÇEV İçin Yürüyorum' etkinliğinde Samsun'un önde gelen iş adamları podyumda yürüyecek.

Türkiye genelindeki 14 şubesinden bir tanesinin de Samsun'da bulunduğunu belirten ZİÇEV Samsun Şube Müdürü Zeynep Ekşi, "Projemizin çıkış amacı şubemizde eğitim gören 100 zihinsel yetersiz çocuğun ulaşımını sağlamak için engelli bir araç almaktı. Ama biz hayırsever işadamlarından sadece maddi yardımın yanında çocuklarımıza ve ailelerine podyuma çıkarak onların yanında olduklarını göstermeleri için manevi destek vermelerini de istedik. Hatta bazı iş adamlarımız maddi yardım yapıp podyuma çıkmamayı teklif etti. Ama bu organizasyonun amacı moral motivasyon anlamında başta çocuklar ile aileleri olmak üzere diğer iş adamları ve STK'lar için önemli olduğunu söylediğimizde yürümeyi kabul ettiler. Kime gittiysek destek sözü aldık. Etkinlik Sheraton Otel'de Engelliler Haftası'nın son günü olan 16 Mayıs günü gerçekleşecek. İş adamlarımız o gün için serbest kıyafetle podyuma çıkacaklar ama öncesinde Olgunlaşma Enstitüsü'nden bir hocamızdan eğitim alıp, prova yapacaklar. Kokteyl ile başlayacak programda sırasıyla podyumda yürüyüş ve akabinde müzayede yapılacak." dedi.

İş adamlarından çekinenlerin sayısının çok olduğunu hatırlatan Ekşi, bazı iş adamlarının eşleriyle birlikte podyuma çıkacağını ve projeye en büyük desteği ise Samsun Valisi İbrahim Şahin'in verdiğini sözlerine ekledi.