Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin düzenlediği 23 Nisan şenliğine katılan engelli çocuklar, gönüllerince eğlendi. Yabancı ülkelerden gelen engelli çocukların da yer aldığı etkinliğe bağımsız milletvekili adayı Metin Şentürk, çocuklarla birlikte şarkı söyledi.

Dinozor tema park Jurassic Land’da düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar, parkı gezdi.
Çocuklar Jurassic Land’da dinozor adasına yolculuğun Türkiye’nin en büyük hareketli sinemasında çok boyutlu olarak simüle edildiği Juracopter seyahati, teatral kurguda rehber eşliğinde bilim merkezi turu ve müze deneyiminin zevkini yaşarken Türkiye’nin ilk dinozor sahne gösterisi “Yürüyen Dev Dinozorlar ve Dans Gösterisi”ni izleyerek gönüllerince eğlenebilme imkanı elde etti.

Her sene Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce çocuğun bir araya geldiği, engelleri hep birlikte aşma mesajını verme, birbirlerini tanıma ve İstanbul’u gezme imkanı bulduğu şenliğe bu sene Azerbaycan, Bosna Hersek, Fas, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Litvanya Makedonya, Rusya gibi ülkelerden ve yurt içinde farklı şehirlerde 168 engelli-engelsiz çocuk katıldı. Çocuklar, çok eğlendiklerini dile getirdi.

Etkinliğe katılan Metin Şentürk, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyledi. Şentürk, “Yavrularımızın mutlu olmasına çok dikkat etmeliyiz. Allah onların yüzünü güldürsün ki gülen bir toplum olalım.” şeklinde konuştu.

Çok yoğun bir çalışma sürecinde olduklarını kaydeden Şentürk, “7 Haziran itibari ile engelleri kaldırma sürecini başlatıp inşallah gençlerimize, engelli kardeşlerimize ve ailelerine daha yaşanılır bir vatan için herkesin bir arada olabileceği bir süreç başlayacak. Allah’ın izni ile bu süreci atlatacak ve 7 Haziran’ı milat olarak tarihe not düşeceğiz.” dedi.

Neden bir parti çatısı altında aday olmadığı sorusuna Şentürk, “Azınlığıyla çoğunluğuyla iktidarı ve muhalefeti ile birleştirici bir rol oynamak istiyoruz. Dolayısıyla hiçbir tarafa ait olmadan bu şekilde yola çıkmayı uygun gördük.” cevabını verdi.