Yalova Belediyesi ve Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde imzaladıkları anlamlı proje kapsamında engelli çocuklar fotoğraf eğitimi almaya başladı. Proje kapsamında teorik eğitim alan çocuklar engelleri birer birer aşarken; uygulamalı eğitime geçti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yalova Belediyesi ile Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği tarafından imzalanan protokol kapsamında engelliler fotoğraf çekmeyi öğreniyor. Son olarak Güzel Sanatlar Merkezi Tiyatro Salonu’nda temel fotoğraf eğitimini alan engelli çocuklar, ardından Yalova sahil üzerinde dış mekan çekimleri gerçekleştirdiler. Bu sırada caddeden geçen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce de gençlere poz verdi. İnce, engellilerle birlikte fotoğraf da çekti.

Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği Başkanı Suat Gök, engellilere yönelik eğimlerin devam ettiğini söyleyerek destek istedi. Başkan Gök; "15 öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 3 aylık fotoğraf eğitimi veriyoruz. Temel fotoğraf eğitimi ve dış mekan çekimleri gerçekleştiriyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda da çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açacağız. Desteğinizi bekliyoruz.” diye konuştu. Engelli çocuklar da projeden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.