Bahçelievler’de ikamet eden yürüme engelli vatandaşlar, metro ve metrobüse çıkan üst geçidin asansörü bozuk olduğu için sessiz eylem yaptı. Engelli bir vatandaş, asansörün bozuk olmasından dolayı işe gidemediğini ve işi bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Bahçelievler ‘Biz de Varız Engelliler Derneği’ üyesi engelli vatandaşlar, Şirinevler’de E-5 Karayolu üst geçidindeki asansörün bozuk olduğunu duyurmak için sessiz eylem yaptı. Yaklaşık bir yıldır asansörün kullanım dışı olduğunu ifade eden engelli vatandaşlar bu durum düzeltilmesi için yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi. Dernek başkanı Akın Gazioğlu, “Bahçelievler’de ve İstanbul genelinde yaşayan engelliler olarak mağdur durumdayız. İstanbul’un göbeği olan Şirinevler’de asansör sorunu olması ve diğer ilçelerde de bu sorunların yaşanması dolayısıyla böyle bir eylem düzenledik.” dedi.
Asansörün bozulduğu ilk günden bu yana sürekli yetkilileri arayarak onarılmasını istediklerini kaydeden Gazioğlu, “Bize yapılacak diye söyleniyor ama yapılmıyor. Yapılsa da aynı gün içinde tekrar bozuluyor. Bize verilen en kolay cevaplardan biri de sağlam insanlar asansörü kullanıyor onun için bozuluyor.” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaş Dilek Karabulut ise, asansörü kullanamadığı için çalıştığı iş yerine gidemediğini dolayısıyla işinden olduğunu söyledi. Karabulut şöyle konuştu: “Şirinevler’de engelli asansörüne geldim maalesef karşıya geçemiyorum. Metroyu kullanacağım ama kullanamıyorum. Bir yıldır böyle yani, ara sıra gelip bakıyoruz bir ümit hani yapılmıştır belki diye. Çok yere başvurduk ama sesimizi duyuramıyoruz, olmuyor. Herkes birbirine atıyor. Kimi İETT ilgileniyor diyor. Kimi parça bekliyoruz diyor. Kimisi diyor köprü yıkılıp yeniden yapılacak. Sürekli değişik değişik cevaplar alıyoruz. İşe gidiyordum ben işimden oldum. Bir yıldır bu asansörü kullanamadığım için işimden oldum.”

‘GÜVENLİK SEBEBİYLE SERVİS DIŞIDIR’

Engelli vatandaşların eylem yaptığı sırada bebek arabasıyla üst geçide gelen bir vatandaş ise yine asansör bozuk olduğu için üst geçide çıkmakta zorlandı. Bebek arabasını elinde taşıyan vatandaşa üst geçidin merdivenlerini çıkması için çevrede bulunan insanlar yardım etti. Asansörün üzerinde ise ‘Güvenlik sebebiyle servis dışıdır’ yazısı dikkat çekti.