Doğuştan ya da sonradan geçirdikleri rahatsızlıklar nedeniyle bedensel engelli olarak yaşamlarını sürdüren bir grup kadın, hayatlarını ilk kez gelinlik giyerek evlilik provası yaptı. Farklı yaşlardan 13 kadının gelinlik provasında, organizasyon görevlileri konu mankeni olarak ‘damatlık’ yaptı.

Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) ile Kimse Yok Mu Derneği yaptıkları bir etkinlikle engellilere çok farklı bir duygu ile tanışma imkânı sağladı. Yapılan bir çalışma ile daha önce hiç gelinlik giymemiş olan engelli kadınlar belirlenerek bu anlamda bir ilk yaşatılması planlandı. Gencinden yaşlısına kadar 17 engelli kadın, Kimse Yok Mu Derneği’nin desteği ile gelincik heyecanını ilk kez yaşadı.

KASDER’in Yeşilköy’deki merkezinde düzenlenen etkinlikte hayatlarında ilk kez gelinlik giyen bedensel engelli kadınlar bir araya geldi. Yaşadıkları mutluluk gözlerinden okunan engelliler gerçekte olmasa da ilk kez gelinlik giymenin heyecanını yakınları ve arkadaşları ile paylaştı. “Engelli kadınlara hayatlarının en güzel gününü yaşatma” fikriyle oluşan projede ilginç bir detay da yaşandı. Damatsız gelin mi olur? Fikrinden yola çıkan etkinlik görevlileri, gelinlik giyen engelli kadınlara ‘damat’ olarak eşlik etti.

Kasder Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, Kimse Yok Mu Derneği'ne sağladığı yardımlar nedeniyle teşekkür etti. Engelli bayanlar için yardımlarını esirgemeyen herkese minnet duyduklarını anlatan Özdemir, "Bu hanımların hayatları boyunca unutamayacakları gün olarak bir ömür hatıralarında kalacak.'' dedi.

Kimse Yok Mu, daha önce de KASDER'e tam donanımlı bir araç hediye etmiş ve engellilerin ulaşım sorunlarının çözülmesine katkı sağlamıştı.