Doğuştan kas hastası oldukları için yürüyemeyen iki kardeşin en büyük dileğini, anne ve babası gerçekleştirdi. Çocuklarını tekerlekli sandalye ile havalimanına getiren Söylev çifti, mutluluğu ailecek yaşamak için kutsal topraklara gitti.

Türkiye’nin dört bir yanından kutsal topraklara gitmek için vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’na geliyor. Bu yolculuğun en özelini ise Bursalı bir aile yaptı. Doğuştan kas hastası olduğu için yürüyemeyen iki kardeş 16 yaşındaki Ahmet Kağan ve 11 yaşındaki Nuri Mete Söylev en büyük dilekleri umre ziyaretini gerçekleştirmekti. Babası bunun için çocuklarına pasaport çıkardı ve ailecek umre ziyaretini gerçekleştirmek için Bursa’dan yola çıktı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan aile, Atatürk Havalimanı’na geldi.

MUTLULUĞU AİLECEK YAŞAMAK İSTEDİK

Çocuklarını tekerlekli sandalyeye aldıktan sonra uçağa getiren Orhan Söylev, ilk defa gittiklerini ve çok duygulu olduklarını söyledi. Bu ziyaretin çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Söylev, “Çok dinledik, gitmeden önce insanlar oradaki atmosferi anlattılar. Biz daha havalimanında bu atmosfer içerisine girdik. Şuan yoğun bir duygu içerisindeyiz. İkisi de bizim, kas hastası doğuştan gelen bir hastalık. Hep birlikte ilk defa ediyoruz. O mutluluğu hep beraber ailecek yaşayalım istedik. Çocuklarımın yürüme dorumu söz konusu değil. Onlar Yaradan’ımın bir emaneti, emanetini aslıyla Yaradan’a sunmak istiyoruz.” dedi.

Evlatlarıyla birlikte umreye karar verdiklerinden sonra kolaylıklar yaşadıklarını anlatan Söylev, Allah’ın misafiri olduğunu bildiğimiz için orada bir zorluk yaşamayacaklarına emin olduklarını sözlerine ekledi.

Tekerlekli sandalye üzerinden çevresine gülümseyen Ahmet, umreye gitmek istediğini fakat uçaktan korktuğunu söyledi. Kutsal toprakların fotoğraflarını gördüğünü anlatan Ahmet Söylev, “Çok iyi hissediyorum. Peygamber evini ve duvara dokunmayı istiyorum.” diye konuştu.

Kardeşi Nuri ise Peygamber efendimizin evine gittiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çocuklarıyla umreye gidecekleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Pınar Söylev ise, “Hep birlikte gitmek istiyorduk. Heyecanlılar, baya heyecanlandılar sonra çok sevindiler. Farklı ve güzel bir umre olacak.” ifadesini kullandı.