Adana'da anne ile kızı aynı anda hayatlarını kaybetti. Kalp hastası ve kısmı felç olan 78 yaşındaki Gezer Şahbaz ile hasta ve zihinsel engelli kızı 48 yaşındaki Hayriye Şahbaz, merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. Annesi ile kız kardeşinin ölüm anına şahit olan Songül Geçer, "Annem gözüme bakıp iki kelime mırıldandı, sonra tavana baktı. Gözleri tuhaf oldu, bir nefes sesini duydum, koştum diğer odaya ‘annem gitti’ diyecektim. Ablamın yanındakiler ‘Hayriye gitti’ dediler. Aynı saniyede annemle ablam uçtu gitti.” deyip gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi’nde oturan Gezer Şahbaz, 7 ay önce beyin kanaması geçirdi. Beyin damarı tıkanan ve kısmı felç geçiren Şahbaz, 22 gün Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördü. Doktorların "Yaşından dolayı ameliyat edemeyiz masadan kalkamaz" dedikleri kalp yetmezliğinin yanı sıra hipertansiyon hastası 4 çocuk annesi Şahbaz'ı ailesi Adana’daki evine getirdi. Yaşlı kadının doğuştan zihinsel engelli kızı Hayriye Şahbaz da 3.5 yıl önce kalp krizi geçirdi, beyin damarında pıhtılaşma oldu. Engelli kadın da annesi gibi felçli kaldı.

Anne Şahbaz ile kızı Hayriye’nin bakımını aile fertleri üstlendi. Her gün yanlarına biri gelerek bakımlarına yardımcı oldu.
29 Mart pazar günü anne-kızın durumları ağırlaştı. Yakınlarının ifadesine göre, Gezer Şahbaz ile kızı Hayriye Şahbaz saat 12.45’te hayata gözlerini yumdu. Anne- kız Buruk mezarlığındaki aile kabristanına yan yana defnedildi.

Anne Gezer ile kızı Hayriye’nin ölümüne bu sırada evde olan yakınları da tanık oldu. Annesi ile ablasının ölüm anına şahit olan Songül Geçer, o anları şöyle anlattı: "Son 3 günde ikisi de çok kötü oldu. İki hastayla ilgileniyorduk, sürekli yatılı kalıyorduk. Son üç günde de konuşamadılar. Annem ömür boyu oruç tuttu, hep ‘kızım Hayriye arkamda kalmasın’ derdi. Tek dileği oydu, hep Hayriye ablam için dua ederdi. Annemin yanındaydım, annem su istedi, suyunu içtikten sonra gözüme bakıp iki kelime mırıldandı, herhalde ‘kızım hakkını helal et’ dediğini sanıyorum. Ben ailenin en küçüğü olduğum için annem beni çok severdi. Sonra tavana bakmaya başladı. Gözleri bir tuhaf oldu, baktı, bir nefes sesini duydum, koştum diğer odaya ‘annem gitti’ diyecektim. Ablamın yanındakiler ‘Hayriye gitti’ dediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir an yaşadık biz. Aynı saniyede öldüler. Aynı saniyede annem nasıl uçup gittiyse, bacımda o saniyede uçup gitti. Annemin duaları yerine gitti. Tek duası oturup kalkıp ablama dua ederdi, ‘kızım garipti arkamda kalmasın’ derdi. Canım annem. Hayriye arkamda kalmasın dedi canım annem. Ne kadar birbirlerine düşkünmüşler."