Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde engelli kızıyla birlikte yaşayan 70 yaşındaki Halime Karagül, ihtiyacı olmasına rağmen kaymakamlığın yardım talebini, "Devletin hakkı yetim hakkıdır, üzerime hak geçirmeyeceğim. Olmayan komşulara verin." diyerek kabul etmedi. Yaşlı kadının bu davranışı karşısında şaşıran Kaymakam Barış Aktan, "Sen almazsan, hiç kimsenin almaması lazım. Allah, senin gibilerin sayısını arttırsın. Sen bana iyi bir örneksin." cevabı verdi. Karagül'ün, geçen yıl kaymakamlığın kendisine ev yapılması teklifini de reddettiği öğrenildi.

Bigadiç Kaymakamı Aktan ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şaban Ok, yardıma muhtaç ve engelli ferdi olan ailelerin tespiti için yaptıkları ziyarette ilginç bir olayla karşılaşıldı. Olay, geçen nisan ayında Emirler Mahallesi'nde yaşandı. Aktan ve beraberindekiler, 43 yaşındaki engelli Vade Karagöl isimli kızıyla beraber, taştan yapılmış bir evde yaşayan Halime Karagöl'ü ziyaret etti. Kaymakamlığın ev eşyası ve nakdi yardım taleplerini, durumları kötü olmasına rağmen kabul etmeyen Karagöl'ün bu davranışı, Kaymakam Aktan tarafından takdirle karşılandı. Aktan, Karagöl'le evin bulunduğu sokağın başında bir süre ayaküstü sohbet etti. Aktan'ın, "Yeme içme gibi derdiniz var mı?" sorusuna, "Var var bizim, Allah bereket versin." diye cevap verdi. Kaymakam Barış Aktan'ın, geçen yıl kendisine ev yapılması teklifini geri çevirdiğini hatırlatması üzerine, "İstemem. Hükümetin hakkını üzerime geçirmeyeceğim. Yalan söylemeyeyim, mal varken ölemem ben." dedi.

Yaşlılık maaşını alması için kendisine tavsiyede bulunulması üzerine ise, "Kendimi idare ediyorum. Yapıştırmayacağım yakama. Mobilya, çekyat istemiyorum. Allah bereket versin. Sakın, devletin bir şeyini istemiyorum. Ben bir kızıma bakarım. Sağolun. Çok çok Allah razı olsun. Bana, para verelim dediniz, almayacağım. Kömür verelim dediniz, aAlmayacağım. Hiçbir şey almayacağım." şeklinde konuştu.

Kaymakam Aktan'ın, neden almadığını sorması üzerine de, "Kendimi idare ediyorum. Eski kaymakama da söyledim, elim sağ, ayağım sağ dedim. Benim hiçbir ihtiyacım yok. Burası Allah'ın evi, doğru söyleyeceğim." cevabı verdi. Aktan'ın, "Sen almazsan, hiç kimsenin almaması lazım." demesi üzerine, "Yok, üstüme hak geçirmeyeceğim. Devletin hakkı, yetim hakkıdır. Olmayan komşulara verin." diye konuştu. Bunun üzerine Barış Aktan, "Ben biliyorum, seni ikna etmeye çalıştım ama olmadı. Allah, senin gibilerin sayısını arttırsın. Sen bana iyi bir örneksin." dedi.

Bigadiç Kaymakamlığı tarafından, Halime Karagül'e istememesine rağmen engelli bakım maaşı bağlandığı öğrenildi.