Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilecek 300 engelli öğretmen atamasına ilişkin başvurular 18-24 Şubat tarihlerinde alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı duyuruda şunlar yer aldı: “Başvuru için, mebbis.meb.gov.tr veya ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurmaları gereken öğretmen adayları, buradan alacakları çıktı ve istenilen belgeleri il Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklar.
Diploma veya öğretim durumu belgesi, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporunun isteneceği öğretmen adaylarından ayrıca herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları da alınacak.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan adaylardan, başvuru sırasında muvafakat belgesi istenmeyecek ancak ataması yapılanlardan göreve başlamaları sırasında bu belgeyi ibraz etmeleri istenecek.
Başvuruların sona erdiği 24 Şubattan sonra geçerli başvurular arasında yapılacak yerleştirmeler, EKPSS puan üstünlüğüne göre Bakanlık tarafından il emrine gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri ise atandıkları illerin valiliklerince belirlenecek.”