Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Valiliğe gelen protokol üyelerinin makam araçları kaldırım üzerine park edilince, engelli vatandaşlar yoldan geçemedi.

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılının ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya gelen kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin makam araçlarının kaldırıma park edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kaldırımda yürümek isteyen engelli bir vatandaş, park eden araçlar yüzünden yürüyemediğini belirterek protokol üyelerine tepki gösterdi. Aynı yere normal vatandaşın park etmesi durumunda ceza yazılacağını belirten Niğdeli engelli, “Protokol araçları kaldırıma park ediliyor, böyle saçmalık olur mu? Ben engelliyim, bizim takip etmemiz gereken kaldırım üzerindeki sarı noktadır. Fakat buradaki kaldırımlara protokol araçları park etmiş, bizim nereden geçmemiz gerekiyor. Vatandaşlar park etse hemen ceza yazılır ama protokole serbest.” dedi

Bir başka vatandaş ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Protokol olunca insanüstü varlık oluyor. Buraya sıradan bir vatandaş aracını koysa anında trafik polisi ceza yazar. Değil kaldırıma park etmek valilik önünde yolcu indirilmesi dahi yasak. Protokol olmak her şey serbest anlamına gelmemeli.”