Ankara’da hırsızlar, bir engelli vatandaşa ait ATV aracını çaldı. Hırsızlık anı anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Aracı çalınan Osman İlhan, "Yetkililerden tek ricam aracımın bulunmasını istiyorum. Aracım olmadan hep bir yanım eksik olarak devam ediyorum bu hayata. Hani otobüs, dolmuş çok zor olmaya başladı.” dedi.

Olay, Cumartesi gecesi Altındağ Beşikkaya Mahallesi 1944 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, özel bir hastanede çalışan Osman İlhan akşam eve geldiğinde hasta olmasından dolayı her gün evinin önünde zincirle bağladığı engelli ATV aracını o gece hastalığın etkisiyle kilitlemeyi unuttu.

'ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK, GAYET RAHAT BİR ŞEKİLDE GÖTÜRÜYORLAR'

Bir süre sonra araç, hırsızların hedefi olurken hırsızlık sabah fark edildi. Koltuk değnekleriyle yürümekte zorluk çeken İlhan, olayı şöyle anlattı: "Cumartesi günü saat 12 sıralarında işte bir araçla, beyaz bir araçla birlikte beni takip etmişler. Sonra işte burada birkaç tur atıyorlar, ondan sonra geliyorlar ve burada benim motorumu alıyorlar. Yani ellerini kollarını sallayarak, gayet rahat bir şekilde götürüyorlar. Adamlar zaten biliyorlarmış, kilidin, kontağın her şeyin yerini biliyorlarmış. Alıp götürüyorlar. Daha sonra polise başvurdum. Sabah gördüm. Kamera kayıtları var zaten elimizde."

'POLİSLERİN ÇOK FAZLA BİR ŞEY YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Konuyla ilgili polislerin yeterince yardımcı olmadığını iddia eden İlhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Polislerin çok fazla bir şey yaptığını düşünmüyorum. İvedik’te gördüğümü söylüyorum. Melih Gökçek Bulvarı ile 22. Cadde’nin kesişiminde görülmüş motor. Orada gördüğümü söylüyorum, Cumartesi saat 15.30’da gördüğümü söylüyorum. İşte ‘biz bir şey yapamayız, Pazartesi günü bildireceğiz’ diyorlar. Sonra o geldikleri aracın çalıştı olduğu ortaya çıkıyor. Aşağı mahallede bulundu. İşte onu bildiriyoruz, onlardan bile haberi yok. Yetkililerden tek ricam aracımın bulunmasını istiyorum. Aracım olmadan hep bir yanım eksik olarak devam ediyorum bu hayata. Hani otobüs, dolmuş çok zor olmaya başladı. Ben o aracı işe gidip gelirken kullanıyorum. Bulurlarsa çok memnun olurum yani biraz daha özverili çalışırlarsa, Mobese kameraları incelenirse bulunacağına inanıyorum."

'FELÇ GEÇİRECEK DİYE ÜZÜLÜYORUM'

Oğlunun çalınan aracının bulunması için yetkililerden duyarlı olmalarını isteyen anne Neriman İlhan ise, "Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyorum. Engelli ailesi olarak bilmiyorum, çocuğum çok mağdur kaldı. İşe gidemiyor. Üzülüyorum çocuğumun haline. Felç geçirecek diye üzülüyorum. Yani ne bileyim nasıl dile getireceğimi de bilemiyorum. Çocuğuma mı üzüleceğim yoksa motora mı üzüleceğim onu da bilemiyorum. Evimiz 2 artı 1 kendimiz aldık onu. Motoru da başkaları almıştı bize. Diyecek başka bir şeyim de yok, ne diyeceğimi de bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Güvenlik kamerası tarafından da anbean kaydedilen hırsızlık anında, şahıslar ilk önce beyaz bir araçla olay yerine geliyor ve bölgede tur atıyorlar. Daha sonra ise şahıslardan biri araçtan inip ATV aracının bulunduğu yere hızla yaklaşıyor. Aracı kontrol eden şahıs daha sonra aracı alıp iteleyerek olay yerinden uzaklaşıyor.