Karşıyaka Belediyesi, ilçede görme engelliler için hazırlanan hissedilebilir sarı çizgili yolları işgal eden araç sürücülerine ceza yağdırdı. Son üç ayda görme engelliler için yapılan yollara park eden bine yakın sürücüye para cezası kesildi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Engelli yurttaşlarımızın sokaklarda daha rahat dolaşabilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Hissedilebilir görme engelli yollarını yenilemek ve sayılarını artırmak için uzun süredir çalışmalar yürüten ve ilçenin pek çok sokak ve caddesini engelsiz hale getiren Karşıyaka Belediyesi, hassas yolların denetimlerini de sıklaştırdı. Ocak ayından bu yana görme engelli yollarını işgal eden vatandaş ve esnafa kesilen idari para cezalarının sayısı bine yaklaştı.

Zabıta ekipleri; Aksoy, Bahriye Üçok, Alaybey ve Donanmacı’da denetimlerini sıklaştırdı. Engelli rampalarının önüne ve hissedilebilir hassas sarı çizgilerin üzerine park eden araçların her birine 91 TL idari para cezası kesildi. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar da bu yollarda geçişe engel olacak şekilde araç, motosiklet park edilmemesi, masa, sandalye konulmaması konusunda uyarıldı. Belediyenin bu uygulaması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "İlçemizin tüm sokak ve caddelerini engelsiz hale getirmek için çalışıyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız için yaygınlaştırdığımız hissedilebilir yaya yürüyüş yolları da bu anlamda değer taşıyor. Bu yolların herhangi bir şekilde kapatılmaması bizler ve engelli vatandaşlarımız için çok önemli. Araç sürücülerinin, esnafımızın bu konuda hassas davranmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.