Doğu Anadolu’nun ilk engelli yüzme takımı Erzincan’da kuruldu. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ay önce kurulan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı, Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor. 2016 Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı'ndaki 5 engelli sporcu, şampiyonada rekor kırmak için kulaç atıyor.

Yaşları 12-21 arasında değişen 2’si kadın 5 bedensel engelli yüzücü, önümüzdeki yılın ocak ayında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, haftada 3 gün, 1,5 saat süreyle engelli yüzücülerin antrenman yaptıklarını belirterek, “Yüzme havuzumuz, halkımızın ve sporcularımızın hizmetindedir. Bunun yanında bedensel engelli özel sporcular ve çeşitli işitme engelliler branşlarında da engelli sporcularımıza hizmet etmekteyiz. 12 ay açık olduğundan ötürü Doğu Anadolu'da bedensel engelliler sporcu kulübü kurduk. Bu spor hem sporcularımızın hem de takımlarımızın gelişimine katkıda bulunacak. Hem de onların toplumda birey olmaları takım sporu yapmaları anlamında da bir oluşum sağlayacak. Çocuklarımız oldukça başarılı ve çok güzel antrenmanlar yapıyor. İnşallah güzel başarılara imza atacaklar. İlimizi ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecekler.” dedi.

Bedensel engelliler yüzme takımında yer alan 19 yaşındaki Mehmet Karaçetin, 3 yıldır yüzdüğünü belirterek, “Çok iyi bir eğitim aldım. Türkiye Şampiyonu oldum. 12 Türkiye derecem var. Milli takım kamplarına katıldım. Hiçbir zaman engelli olduğumu düşünmedim. Herkes engelini rahat bir şekilde aşabilir.” dedi. Diğer engelli sporculardan 12 yaşındaki Ahmet Kocabıyık ise yüzmeyi çok sevdiğini ve ileride başarılı bir sporcu olmak için çok çalıştığını kaydetti.