Aydın’da hastalar ve yaşlılar, kendi imkanları ve yakınlarının yardımıyla oy vermeye gitti. İki yıl önce felç geçiren 67 yaşındaki Fevzi Çelik, Osman Yozgatlı Ortaokulu’na elektrikli bisikletle giderek oy kullandı. Sandığın bulunduğu sınıfın koridoruna kadar gelen Çelik, engelliler için sağlanan imkandan memnun olduğunu söyledi.

Herkesi vatandaşlık görevi olan oy kullanmaya davet eden Çelik, “Oyumu kullandım. Okula teşekkür ederim, özürlüler için gayet güzel yapmışlar. Bazı yerlerde maalesef zorluk çekiyoruz, olmuyor. Özürlüler için iyi şeyler yaparlarsa bizleri mutlu ederler. Herkes vatandaşlık görevini yapsın, oyunu kullansın. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Ben bu şekilde gelip kullandığıma göre sağlam vatandaşların daha rahat kullanması lazım. Memleketimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Engelli olan 23 yaşındaki oğlu Enver Tugra'yı ise oy kullanmaya ailesi götürdü. Sanık görevlilerinin denetiminde oyunu, babası Şükrü Tugra ile birlikte kullanan Enver Tugra’nın zarfını, sandığa babası attı. İmza atamayan genç, ailesinin ve sandık görevlilerinin de yardımıyla parmak bastı.

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’na taksiyle gelen Bilgin Ağırtaş da zor da olsa bastonunun yardımıyla yavaş yavaş yürüyerek oyunu kullandı. Bir süre sıra bekleyen Ağırtaş, oy zarfını sandığa attı.

Aydın’da, 2 bin 452 sandıkta toplam 772 bin 649 seçmenin oy kullanması bekleniyor.