Nevşehir’de 22 engelli vatandaş, Genelkurmay Başkanlığı’nca her yıl Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında temsili askerlik eğitimi alarak, yemin etti.

Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’na (JAKEM) aileleriyle gelen 22 zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelliye burada temsili askerlik için üniformaları giydirildi. Esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri alan askerler için sonrasında yemin töreni düzenlendi. Askerlere tezkereleri, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Tezkerelerini aldıktan sonra aileleri ile birlikte fotoğraf çektiren engelliler, kısa süreliğine de olsa askerlik yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan sevgili kardeşlerimizin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen kahramanlar, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz." dedi. Alkaya’nın konuşmasının ardından program, geçit töreni ile sona erdi.